Министерството на здравеопазването на Китай забрани лекуването на интернет зависимостта

...
Министерството на здравеопазването на Китай забрани лекуването на интернет зависимостта
Коментари Харесай

Електрошокова терапия срещу интернет зависимостта?

Министерството на здравеопазването на Китай забрани лечението на интернет зависимостта с електрошок.

В постановлението се оповестява, че успеваемостта от електрошока при лечението на интернет подвластните не е потвърдена, а нейното потребление е неприемливо. Медицинските управляващи стигнали до извода след следствие на нашумялата история в клиниката за интернет взаимозависимост на лекар Ян Юнсин в провинция Шандун.

Пациентите, минали мъчителния курс описват, че са получавали постоянна доза от 200 милиампера при нарушение на всяко от разпоредбите на болничното заведение. Те били наказвани с електрошок заради аргументи като - усамотение в тоалетната, нередовно пиянство на медикаментите или консумация на шоколад. И естествено за достъп до международната мрежа не може и да става дума. На всичко от горната страна, лечението коства близо 900 $.

 Електрошокова терапия против интернет зависимостта?

Това не е единствената необикновена терапия в клиниката на лекар Ян Юнсин. Друг тип терапия била обществената самооценка или разкайване на колене пред родителите.

Оплакванията на пациентите не срещнали никакво схващане нито измежду практикуващите лекари, нито измежду родителите.

Самият лекар Ян Юнсин дефинира своята клиника като " кръстоносен поход против интернет зависимостта ", а самата терапия с електрошок - средство за помощ на младежите да не прекарват по през целия ден пред компютърния екран...

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР