Министерството на здравеопазването и социалните грижи в Албания обяви, че

...
Министерството на здравеопазването и социалните грижи в Албания обяви, че
Коментари Харесай

Албания най-после се сети, че може да ползва бързи тестове за COVID-19 от частни лаборатории

Министерството на опазването на здравето и обществените грижи в Албания разгласи, че е основан и признат протокол за серологични проби за съществуване на антитела след преболедуване на ковид и в частни лаборатории.
" Техническата комисия от специалисти за справяне с рисковия вирус одобри протокол, който разрешава серологични проби и в частни институции, само че преди този момент тестванията би трябвало да бъдат тествани от Института по публично здраве ", се споделя в изказването, представено от БГНЕС.
Само проби, утвърдени от Националната организация по медикаментите и медицинските произведения на Албания, могат да се употребяват в лаборатории, лицензирани и приети от Министерството на здравеопазването и обществените грижи на страната.
В същото време министерството осведоми жителите, че това не е тест, който удостоверява дали индивидът е болен от рисковия вирус, а дали се е срещал с заболяването.
" Тестването за антитела демонстрира дали сте имали зараза SARS-COV-2, само че този тест не е и не би трябвало да се употребява за разкриване на настояща зараза. Ще отнеме 1-3 седмици след заразяването на тялото, с цел да създаде антитела. Тези резултати са значими да бъдат доведени до знанието на хората, които могат да се окажат донори на кръвна плазма за лекуване на други пациенти с ковид ", обясниха от министерството.
Още: " Значителен спад на новите случаи на ковид в България, дали ще има наклонност? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР