Министерството на вътрешните работи публикува своя позиция след изтичнането на

...
Министерството на вътрешните работи публикува своя позиция след изтичнането на
Коментари Харесай

МВР потвърди, че охранява Любена Павлова по нареждане на прокуратурата

Министерството на вътрешните работи разгласява своя позиция след изтичнането на фотосите, от които се вижда по какъв начин.

От Министерство на вътрешните работи показват, че от 30 май 2023 година с разпореждане на Софийската районна прокуратура е предоставено на столичната полиция да обезпечи " денонощна персонална физическа защита " на Любена Павлова.

Ситуацията с преноса на мебели се е случила на 18 юни, когато тя отишла да пазари в IKEA.

" След това тя среща компликации при натоварването на покупките. Първоначално чиновниците на Министерство на вътрешните работи отхвърлят, само че защото дълго време никой не се отзовал да помогне на дамата, а подземният гараж е избран като високорисково място, за персонална сигурност и сигурността на охраняваното лице, служителят подхванал дейности да натовари покупките самичък само за по-бързото им отдръпване ", се споделя още в позицията на Министерство на вътрешните работи.

Денят, в който прокуратурата е наредила защита на Любена Павлова - 30 май - е ден преди изявлението ѝ за Антикорупционния фонд да бъде оповестено онлайн.

В същия ден прокуратурата и СОБТ проведоха акция в гръцки ресторант в " Драгалевци ", с цел да арестуват Пепи Еврото, само че не съумяха да го заловен - някогашният следовател е напуснал страната.

В изявлението си за АКФ Павлова твърдеше, че се усеща застрашена от тогавашния зам.-главен прокурор и сегашен началник на прокуратурата Борислав Сарафов, поради връзките му с някогашния ѝ брачен партньор.

Не е ясно в какво качество СРП е поискала Павлова да бъде охранявана, в случай че следствието на абсурда с " Осемте джуджета ", за който търсят Еврото, демонстрира нейната роля като съизвършител в схемата за изнудване, корупция и лишаване на бизнеси.

Петьо Петров беше разгласен за интернационално търсене на 3 юни
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР