Министерството на вътрешните работи на Австрия потвърди споразумението с Румъния

...
Министерството на вътрешните работи на Австрия потвърди споразумението с Румъния
Коментари Харесай

Австрия потвърди - само Шенген Еър за Румъния и България

Министерството на вътрешните работи на Австрия удостовери съглашението с Румъния и България за " Шенген Еър " публично . Вчера вечерта е изпратен правнообвързващ документ на испанското председателство на Европейски Съюз, оповестява Der Standard. Най-ранната допустима дата за влизането е март 2024 година

Споразумението значи, че в бъдеще пасажерите от Румъния и България към този момент няма да би трябвало да летят до други страни от Европейски Съюз през интернационалните терминали , а граничната инспекция ще бъде осъществявана на изхода - това обаче ще важи единствено за въздушните пътища.

Преди съглашението да бъде приложено всички държави-членки на Европейски Съюз би трябвало да го ратифицират . На процедура това значи най-ранната допустима дата за въвеждане на регламента март 2024 година

Понастоящем не се водят договаряния за присъединение на Румъния и България напълно към Шенгенското пространство и затова няма дата, декларират още от Министерството на вътрешните работи.
 Нинова чака оставката на държавното управление поради признатите подхвърлени трохи за Шенген
Нинова чака оставката на държавното управление поради признатите подхвърлени трохи за Шенген

Тя упорства за пълноценно участие на страната ни

пред австрийската осведомителна организация АПА, че приканва и за по-строг надзор по сухопътните граници и желае Румъния и България да одобряват търсещите леговище , изключително тези от Афганистан и Сирия.

Австрийската преса заяви тогава и за изказвания на българския министър-председател Николай Денков. В четвъртък той съобщи, че Австрия се ангажира да продължи договарянията за присъединението на България и Румъния към Шенгенското пространство и сухопътните граници. След комплицирани договаряния двете страни са постигнали кардинално съглашение с Австрия за присъединение към Шенген по въздух и море, съобщи Денков, съгласно българската осведомителна организация Българска телеграфна агенция. Тези договаряния ще бъдат съпроводени от забележителна поддръжка от страна на Европейската комисия за отбрана на външните граници на Европейски Съюз с Турция и Сърбия, с цел да се понижи потокът от незаконни мигранти към Европа, добави Денков.
 България се трансформира в голям бежански лагер, обезпокоен Костадинов
България се трансформира в голям бежански лагер, обезпокоен Костадинов

Заради сделка на държавното управление да приемем хиляди незаконни мигранти

Румъния и България, които са членове на Европейски Съюз от 2007 година насам, бяха отхвърлени в края на 2022 година от обширната зона, в която над 400 млн. души могат да пътуват свободно без надзор по вътрешните граници.

Австрия, която от години се оплаква, че й се постанова да понася непропорционално огромен брой противозаконна имиграция вследствие на неприятно предпазените външни граници на Шенген, наложи несъгласие на техните молби.

Шенгенското пространство е основано през 1985 г . и включва 23 от 27-те държави-членки на Европейски Съюз, както и асоциираните им съседи Швейцария, Норвегия, Исландия и Лихтенщайн.
 Ивайло Калфин: Частичен Шенген е крачка напред
Ивайло Калфин: Частичен Шенген е крачка напред

Голямата изгода за страната ни ще е, когато изчезне граничния надзор и по суша
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР