Министерството на вътрешните работи (МВР) е получило уверение от властите

...
Министерството на вътрешните работи (МВР) е получило уверение от властите
Коментари Харесай

МВР ще има представител при разследването на убийството на Красимир Каменов-Къро

Министерството на вътрешните работи (МВР) е получило увещание от управляващите в Република Южна Африка (РЮА) , че негов представител ще бъде позволен до следствието на хипотетичното убийството на четирима български жители край Кейптаун в четвъртък.

Това стана ясно от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред медиите в петък. Ден по-рано полицията в РЮА, като е предприемачът Красимир Каменов-Къро. Свободна Европа попита южноафриканската полиция за имената на убитите, като не получи удостоверение.

" По мотив убийството на Красимир Каменов-Къро, брачната половинка му и още две лица, което беше в ЮАР и ние през вчерашния ден сутринта научихме за това... Министерство на вътрешните работи предприе дейности да придобие цялата информация по този случай ", сподели Демерджиев.

Вътрешният министър също по този начин изиска пояснение за случилото се от " политиците и магистратите, които през днешния ден водят война ", откакто до скоро са имали един общ зложелател в лицето на Красимир Каменов-Къро. " Вие знаете доста добре за кого приказвам и няма потребност да го разяснявам ", сподели Демерджиев.

Каменов е свързван с редица бизнеси в България, в това число зеленчуковата борса " Къра " и сдружение за паркинги в София, както и с концесии на плажове. Каменов е прочут от времето на силовата формация ВИС-2, като името му се асоциира и с следствия от Интерпол в предишното Христофорос Аманатидис - Таки. на Би Ти Ви Каменов е живеел в РЮА през последните години.

В края на март Софийската градска прокуратура (СГП) на предприемача за подбуждане към убийството на някогашния служител на реда Любомир Иванов. Каменов беше разгласен за търсене с алена бюлетина на Интерпол по искане на българските управляващи.

По-рано на на основния прокурор Иван Гешев Каменов беше упоменат като участник в скица за търговия с въздействие. От прокуратурата нарекоха това " скрит план " за събаряне от поста на полицейски началници и на самия Гешев.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР