Министерството на вътрешните работи е предприело всички необходими законови действия

...
Министерството на вътрешните работи е предприело всички необходими законови действия
Коментари Харесай

Калин Стоянов към съдените в Турция бивши граничари: Имате нашата твърда подкрепа

Министерството на вътрешните работи е подхванало всички нужни законови дейности с цел да отбрани някогашните граничари, търсени от Турция за гибелта на нарушител през 2008 година

Това увери министър Калин Стоянов четиримата българи, които като чиновници на ГДГП са изпълнявали служебните си отговорности в зоната за отговорност на РДГП – Бургас, и за част които Турция изиска екстрадация.Техният юристът означи, че поддръжката на управлението на Министерство на вътрешните работи е скъпа освен за тях, само че и за техните фамилии.

Вътрешният министър Калин Стоянов пое ангажимент въпросът да бъде подложен на политическо равнище и в утрешния ден ще осведоми премиера акад. Николай Денков и вицепремиера и външен министър Мария Габриел за подхванатите дейности.

Случаят още веднъж закупи новост тази седмица, откакто Турция изиска изгонването на четиримата български граничари. Съдът в град Къркларели реши да продължат процедурата по издаване на алена бюлетина на Интерпол за сънародниците ни.

Случаят е от април 2008 година Тогава покрай Резово турски нарушител е прострелян смъртоносно при улов на риба. Заключенията на българския съд са за самозащита и трагичен случай. Всички граничари, някои от които към този момент не са в системата на „ Гранична полиция ” бяха оправдани на няколко инстанции у нас.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР