Министерството на външните работи на РСМ съобщи, че в публичното

...
Министерството на външните работи на РСМ съобщи, че в публичното
Коментари Харесай

Скопие: В РСМ се прави опит да се попречи на консултациите по френското предложение

Министерството на външните работи на РСМ заяви, че в общественото пространство се е появила погрешна информация по отношение на наличието на Протокола сред Република Северна Македония и Република България, който би трябвало да съставлява запис на идната Смесена междуправителствена комисия, произлизаща от Договора за другарство и добросъседство от 2017 година.

„ В общественото пространство се е появил текст на български език, който съставлява остаряла и непълна версия, като част от многочисления набор от хрумвания, които бяха обменени сред двете Министерство на външните работи през миналия интервал. В този внимателен миг считаме, че публикуването на тази погрешна информация съставлява преднамерен опит да се попречи на процеса на необятни съвещания по френското предложение за унищожаване на ветото и продължение на европейската интеграция на страната, която сега е във крайна фаза в Народното събрание на Република Северна Македония “, се споделя в известието на Министерството на външните работи.

От Министерство на външните работи показват, че " наличието на възможния Протокол сред двете страни, като запис от идното съвещание на Съвместната междуправителствена комисия, ще бъде дефинитивно в съгласие на съвещанието на самата комисия ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР