Министерството на външните работи на Палестинската автономия остро разкритикува Съвета

...
Министерството на външните работи на Палестинската автономия остро разкритикува Съвета
Коментари Харесай

Палестинските власти обвиниха ООН за хуманитарната катастрофа

Министерството на външните работи на Палестинската автономност остро разкритикува Съвета за сигурност на Организация на обединените нации поради неспособността му да се оправи с филантропичната злополука в Газа, заяви Си Ен Ен.

Министерството, което е основано в окупирания Западен бряг, сподели, че: „ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации тъне в мизерни двойни стандарти и му липсва най-малък консенсус, по отношение на неговите отговорности и отговорности по отношение на филантропичната злополука, която сполетя нашия народ и се равнява на Накба (известна още като Палестинската злополука, трайното изселване на болшинството от палестински араби, през 1948 г.) “.

„ Министерството изрично отхвърля политизирането на непрекъснатото нахлуване на цялата филантропична помощ в линията Газа и го смята за жестоко нарушаване на интернационалните човешки права “.

Палестинската автономност приканва за основаване на непрекъснати филантропични коридори за даване на помощ и отбрана на палестинците в Газа.

Два дребни конвоя от камиони влязоха в Газа от Египет през пропускателния пункт Рафах - общо 34 камиона през миналата седмица. Палестинското министерство на опазването на здравето в Газа заяви, че 5087 души, в това число 2055 деца и 1119 дами, са били убити от началото на войната.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР