Министерството на външните работи на Китай призова случаят с да

...
Министерството на външните работи на Китай призова случаят с да
Коментари Харесай

Китай видя раздуване и политизиране в случая с тенисистката Пън Шуей

Министерството на външните работи на Китай прикани казусът с да не бъде политизиран и видя " злонамерено раздуване " на обстановката от някои хора.

Тенисистката изчезна от общественото пространство, откакто на 2 ноември упрекна в полово принуждение някогашния вицепремиер на Китай Джан Гаоли. След поредност от апели, в това число и за евакуиране на шампионатите от Китай от страна на Женската тенис асоциация, през уикенда Пън Шуей се в Пекин. В неделя тя организира и с президента на МОК Томас Бах и го увери, че е добре.

Женската тенис асоциация обаче, че това не е задоволително и не успокоява терзанията за положението на някогашната лидерка в международната класация на двойки.

" Това не е дипломатически въпрос. Вярвам, че всички са видели, че тя беше на обществени събития в последно време и че имаше видеоразговор с президента на МОК Бах. Надявам се избрани хора да престанат със злонамереното раздуване, да не приказваме за политизирането ", съобщи представителят на министерството на външните работи Джао Лиджиан.

Правозащитната организация " Амнести интернешънъл " подлага на критика Бах за известието за диалога с МОК.

" МОК навлиза в рискови води. Трябва да бъдат извънредно деликатни и да не вземат участие в замазване на възможни нарушавания на човешките права. В предишното сме виждали няколко сходни случая, в които хора нямат друга алтернатива, с изключение на да споделят каквото им е подредено да кажат ", съобщи пред " Ройтерс " Алкан Акад от " Амнести интернешънъл ".

Според него видеото на МОК не е безапелационно и не може да понижи терзанията за положението на тенисистката.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР