Министерството на външните работи на Испания препоръча на сънародниците си

...
Министерството на външните работи на Испания препоръча на сънародниците си
Коментари Харесай

И Испания препоръча на сънародниците си да не пътуват до Украйна

Министерството на външните работи на Испания предложи на сънародниците си да не пътуват до Украйна, а тези, които живеят или работят там да изоставен по допустимо най-бързият метод страната, поради несигурната конюнктура и опастността от въоръжен спор.

Като аргументи са изтъкнати „ нестабилната обстановка “ и опасността от въоръжен спор в района. На живеещите към 500 испанци в Украйна е предложено да изоставен страната с полетите на пътническите самолети в този момент, с цел да не се постанова по-късно да бъдат евакуирани. Външният министър Хосе Мануел Албарес е уведомил премиера Педро Санчес, че ограниченията са разисквани дружно от всички посланици на Европейски Съюз в Киев. Санчес от своя страна е уведомил крал Фелипе Шести за обстановката и е благодарил на водача на опозиционната консервативна „ Народна партия “ Пабло Касадо за поддръжката му в Парламента в този „ значим за страната и Европа миг “.

Военният министър Маргарита Роблес разгласи, че въоръжените сили имат подготвеност да изтеглят посолството, само че на този стадий към момента се надяват, че дипломатическите договаряния ще бъдат „ сполучливи “.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР