Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците

...
Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците
Коментари Харесай

Иран привика посланиците на Великобритания, Франция и Германия

Министерството на външните работи на Иран привика в неделя посланиците на Англия, Франция и Германия, с цел да сложи под въпрос това, което назова " безотговорната им позиция " във връзка с ответните удари на Техеран против Израел, предава " Ройтерс ".

Трите европейски страни  срещу Израел , която продължи през нощта на събота против неделя. Атаката се преглежда като срещу консулството му в Сирия на 1 април.

Директорът за Западна Европа в иранското външно министерство упрекна трите страни в " двойни стандарти " , защото по-рано този месец на направеното от Русия, което щеше да осъди офанзивата на Израел против комплекса на иранското посолство в Сирия.

" Военните дейности на Иран против базите на Израел  са в границите на правото на законна защита, планувано в член 51 от Устава на Организация на обединените нации , и са в отговор на поредност от закононарушения, в това число неотдавнашното нахлуване против посолството комплекс в Сирия ", добави служителят.

Г-7, която включва Франция, Германия и Обединеното кралство, се чака да проведат видео диалог по-късно в неделя , с цел да обсъдят скорошната офанзива на Иран.
 CNN: Съединени американски щати няма да вземат участие в възможна офанзива против Иран
CNN: Съединени американски щати няма да вземат участие в възможна офанзива против Иран

Отговорът на Израел ще бъде " съгласуван със съдружниците ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР