Министерството на външните работи на Иран предупреди за сериозен и

...
Министерството на външните работи на Иран предупреди за сериозен и
Коментари Харесай

Иран предупреждава за силен отговор, ако Европа отново въведе ядрени санкции

Министерството на външните работи на Иран предизвести за " сериозен и мощен отговор " на европейския ход към вероятни наказания , след проблемите с нуклеарната договорка за която се договориха през 2015 година, оповестява АП.

Говорителят на външното министерство Абас Мусави изясни, че Иран е " изцяло подготвен да отговори на всяка благосклонност и градивни старания ", която резервира нуклеарната договорка.

Изявлението на външните министерства на Германия, Франция и Обединеното кралство по отношение на стартирането на Механизма за разрешаване на разногласия като част от използването на Съвместния повсеместен проект за деяние (JCPOA) за иранската нуклеарна стратегия не носи нищо ново , разяснява Мусави.

" Механизмът за решение на разногласия в границите на нуклеарната договорка беше стартиран от Иран доскоро повече от година , когато бе изпратено формалното писмо от министъра на външните работи на страната ни Мохамед Джавад Зариф до Съвместната комисия по използването на JCPOA. Следователно на процедура нищо ново не се е случило . "

Мусави добави, че " дейностите на европейците са слаба и пасивна стъпка ".
 Британия, Франция и Германия задействат механизма за разногласия в договорката с Иран
Британия, Франция и Германия задействат механизма за разногласия в договорката с Иран

Жозеп Борел пред Екологичен потенциал: Иранската нуклеарна договорка няма алтернатива
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР