Министерството на външните работи на Азербайджан днес заяви, че в

...
Министерството на външните работи на Азербайджан днес заяви, че в
Коментари Харесай

Азербайджан иска изтегляне на арменските сили от Нагорни Карабах

Министерството на външните работи на Азербайджан през днешния ден съобщи, че в отцепническия планински анклав Нагорни Карабах, който е обитаем най-вече с етнически арменци, може да бъде реализиран мир само откакто арменските войски се изтеглят от района и сепаратистките локални управляващи бъдат разпуснати, съобщи Ройтерс.

Министерството на защитата на Азербайджан сподели, че цивилните могат да изоставен района по филантропични коридори, открити през Лачинския кулоар към Армения и в други направления. То прикани цивилните да стоят на страна от, по думите му, законните военни цели, които са подложени на офанзиви от страна на азербайджанските сили като част от " антитерористичната " интервенция на Баку. Ведомството добави, че министърът на защитата на страната е разговарял по телефона с турския си сътрудник.

Властите в Нагорни Карабах обявиха, че Азербайджан обстрелва района с ракети и артилерия по протежението на цялата фронтова линия към планинския анклав.

Арменското министерство на защитата съобщи, че негови сили не се намират в Нагорни Карабах.

Говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова сподели, че съветските мироопазващи сили не престават да извършват задачата си в Нагорни Карабах и прикани двете страни да прекратят кръвопролитието.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР