Министерството на външните работи (МВнР) следи ситуацията с блокираните ни

...
Министерството на външните работи (МВнР) следи ситуацията с блокираните ни
Коментари Харесай

МВнР следи ситуацията с блокираните българи в Гърция, уверява Мария Габриел

Министерството на външните работи (МВнР) следи обстановката с блокираните ни сънародници след. В непрекъснат контакт сме с генералния консул в Солун. Това съобщи външният министър Мария Габриел, представена от БиТиВи, по време на откриването на третия интернационален конгрес " Бранд България - докосни чудесата ".

По думите й към 30 български жители са блокирани в региона на Волос . Габриел уточни, че все още те нямат нужда от спомагателна храна или вода. Тя бе безапелационна, че страната ни би трябвало да е в подготвеност да реагира, защото сънародниците ни са блокирани към този момент четвърти ден.

Мария Габриел акцентира, че обстановката в южната ни съседка е тежка и че там има прекратени пътища. Още през цялото време сме се уверили, че българите, които са в такава сложна обстановка имат нужното - дали ще става дума за храна, вода, медикаменти, разясни тя.

Външният министър посочи, че в тази обстановка гръцките управляващи са тези, които имат средствата да доближат допустимо най-бързо и мобилно до блокираните ни сънародниц и. По думите й сега, в който те могат да стигнат до Солун, българската страна ще има опция да реагира.
 Над 100 са блокираните българи в Гърция поради наводненията
Над 100 са блокираните българи в Гърция поради наводненията

През миналия ден те са извозени до град Волос
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР