Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция във връзка

...
Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция във връзка
Коментари Харесай

МВнР се възмути от думите на Еди Рама за бъркотията на България в ЕС

Министерството на външните работи (МВнР) излезе с позиция по отношение на острите квалификации, които министър-председателят на Албания Еди Рама насочи към страната ни в четвъртък в Брюксел, където на срещата на върха ЕС-Западни Балкани за следващ път за повдигане на българското несъгласие за начало на договаряния за участие на страната му и РСМ в Европейски Съюз.

Външното ни министерство декларира, че чака албанският министър председател да преценява изразните си средства с език, който приляга на политик от страна-кандидат за участие в Европейски Съюз.

Министерство на външните работи показва, че постоянно сме били измежду страните в Европейския съюз, подкрепящи европейската принадлежност на албанския народ. " Отстоявали сме европейската вероятност на Албания и началото на договарянията за участие в Европейски Съюз и тогава, когато беше доста по-трудно от през днешния ден. През годините нямаше доста други гласове дружно с нас в тази идея ", се споделя още в позицията.

Министерството на външните работи твърди, че все пак отстояваме това и през днешния ден, в името на общото европейско бъдеще.
 Албания: Ветото на България за РСМ е срам, а Европейски Съюз е неразбория
Албания: Ветото на България за РСМ е срам, а Европейски Съюз е неразбория

Германия желае реалистична опция за страните от Западните Балкани за участие в Европейски Съюз

" В отговор, не за първи път, чуваме непредизвикани тежки, обидни квалификации от един държавен началник. Жлъчните подмятания в сходен невисок езиков указател не могат повече да бъдат оправдавани с особености на характера и липса на умения за европейско другарство.

На това равнище, повече от всяко друго, настояваме за съблюдаване на положителния звук за другарство. На това равнище, от наша страна постоянно е било засвидетелствано цялото почитание, което изисква виновната позиция и равнището на междудържавните връзки ", акцентират от Министерство на външните работи.
 Еди Рама съжалявал Европейски Съюз, желал да им помогне
Еди Рама съжалявал Европейски Съюз, желал да им помогне

Нито пандемията, нито войната предиздвикала страните да се обединят

Външното ни министерство отбелязва също, че ни следва общо бъдеще с Албания, като прибавят, че п олитиците си отиват, а народите остават .

" Нашите нации имат общ интерес, който не би трябвало да бъде накърняван от неправилната преценка на един политик. Недопустимо е връзките сред страните да се трансформират в пленник на ексцентричността на сегашния албански министър-председател ", се акцентира в позията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР