Министерството на външните работи (МВнР) и министърът на вътрешните работи

...
Министерството на външните работи (МВнР) и министърът на вътрешните работи
Коментари Харесай

МВнР и Демерджиев изказаха съболезнования на Украйна заради катастрофата с хеликоптер в Бровари

Министерството на външните работи (МВнР) и министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев изказваха съболезнования в формалната си страница в Twitter във връзка злополуката на хеликоптер в Бровари, Украйна.

" С огромно огорчение научих новината за трагичния случай от тази заран, при който са починали моят сътрудник, министърът нва вътрешните работи на Украйна Денис Монастирски, неговият първи заместител Евгений Енин , и държавният секретар Юрий Лубкович , както и доста цивилни, измежду които и деца. Това е ужасна загуба, настъпила в интервал на изключителни тествания за народа на Украйна ", се споделя в писмото на заместител министър-председателя по публичен ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев до Н. Пр. Виталий Москаленко, дипломат на Украйна в Република България.

" Позволете посредством Вас да изразя откровени съболезнования към роднините и околните на всички починали, продължава писмото, в което е отправена молба да бъде предадена дълбока съпричастност и към  професионалната общественост на Министерството на вътрешните работи на Украйна. Искрено се надавам шокът от тази загуба да бъде бързо преодолян, а войната да бъде прекратена в най-скоро време ", гласи още съболезнователният адрес.
 
По-рано в предградието на Киев при злополуката на хеликоптер загинаха 16 души, измежду които и украинският министър на вътрешните работи Денис Монастирски, а 30 са бяха ранени.

На борда на хеликоптера е имало девет души: шестима представители на оперативна група на министерството на вътрешните работи, по-специално управлението на министерството - министър Денис Монастирски , неговият заместител Евген Енин и държавният секретар Юрий Любкович. Всички те са починали.

Президентът Володимир Зеленски разпореди на Службата за сигурност на Украйна в съдействие с полицията и други оторизирани органи да откри всички условия към злополуката в Бровари.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР