Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на т.

...
Министерството на туризма ще прекрати договора за наем на т.
Коментари Харесай

Решено: Гонят наемателя на мидения плаж в Лозенец след края на лятото

Министерството на туризма ще приключи контракта за наем на така наречен миден плаж в Лозенец, считано от 1 октомври 2017 година, оповестиха от ведомството на Николина Ангелкова.

Крайбрежната линия потъна в нечистотия откакто стопанинът му не получи позволение да построи заведение на скалите, против което се подвигна локалната общност.

Остатъците от постройката още не са отстранени. Дървените скари не могат да бъдат отстранени, до момента в който от Община Царево не получат поправената скица за поставяемите обекти върху плажа. Самото нагорнище, на което трябваше да се постро заведение, е било разказано неверно като част от линията.

„ Когато го получим, ще приключим процедурата по премахването на тази скара, която към момента стои. Нямаме законовото съображение сега да издадем заповед за премахването “, разяснява кметът на Царево Георги Лапчев.

До момента, документите от Министерството на туризма не са пристигнали.

До решението се е стигнало след направени серия от инспекции на морската линия през летния сезон, последната от които е била в края на юли. Инспекциите на място са били както планувани, по този начин и по сигнали и тъжби за положението на плажа от Сдружение с нестопанска цел „ Всички за Лозенец “ и други

Договорът с наемателя на плажа в село Лозенец " Даймънт инвест " е подписан на 05.07.2016 година след търг с скрито наддаване. Според текстовете на договора той не може да бъде преустановен в интервала 1 юни – 30 септември, до момента в който трае интензивният летен сезон.

Затова прекратяването му ще е на идващия вероятен ден - 1 октомври 2017 година, за което компанията е осведомена, изясняват от Министерството на туризма.

По закон почистването, обезпечаването на спасители и на здравна работа на неохраняемите плажове, т.е. тези, които нямат стопани - концесионери и наематели, би трябвало да бъдат обезпечени от регионалните управи. Ще се отнася за противозаконни преместваеми обекти на морските линии, тяхното унищожаване е в прерогативите на кмета на общината, на чиято територия е плажът.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР