Министерството на туризма ще излезе утре с указания, които да

...
Министерството на туризма ще излезе утре с указания, които да
Коментари Харесай

МТ: Ще има указания, които да улеснят туроператорите при кандидатстване за държавната помощ

Министерството на туризма ще излезе на следващия ден с инструкции, които да улеснят туроператорите при кандидатстването за държавната помощ от 16,5 милиона лв..

Парите са предопределени за разплащане към клиенти с неосъществени пътувания през предходната година поради Covid пандемията.

Това стана ясно след от сдружението " Бъдеще за туризма ". 

„ Аз мисля, че ще се реализира съглашение, което в действителност ще значи, че средствата ще бъдат разходвани вярно и транспарантно. Това е държавна безплатна помощ, която е предопределен за тези туроператори, които изпитват ликвидност или частична ликвидност - имат усложнения, с цел да могат да върнат парите на жителите - тези, които са платили техните почивки “.

Опасенията на туроператорите са, че в случай че се стигне до нова нотификация от Европейската комисия за изискванията за кандидатстване, браншът няма да издържи.

Позицията разгласи Павлина Илиева от сдружението  " Бъдеще за туризма ".

„ Това ни е супер последна мярка, която ние да не можем да се възползваме от тази помощ и да обявим, че няма да аплайваме по нея, тъй като  ако се наложи втора процедура, това значи месец и половина в най-хубавия случай, тъй че не знам какъв брой от туроператорите ще устоят на натиска, който ние имаме от клиентите “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР