Министерството на туризма извърши съвместна проверка на плаж „Обзор-мотела“ заедно

...
Министерството на туризма извърши съвместна проверка на плаж „Обзор-мотела“ заедно
Коментари Харесай

Министерството на туризма направи проверка на плаж „Обзор-мотела“


Министерството на туризма извърши взаимна инспекция на плаж „ Обзор-мотела “ дружно с Министерство на вътрешните работи, Регионалната здравна ревизия, Морска администрация и Дирекция строителен надзор на община Обзор.

Причина за инспекцията са голям брой сигнали, подадени до институциите. 


На плаж „ Обзор–мотела “ взаимната инспекция е открила три противозаконни обекта, които се употребяват от хотел „ Мирамар “. Инспекторите са открили и две заграждения - едното от тях е детски ъгъл, който се употребява от хотел “Сънрайз “, а другото е означено като частен парцел, където е насипан спомагателен пясък от плажа. Загражденията би трябвало да бъдат отстранени.

Установено е също, че хотел „ Мирамар “ не е възобновил категоризацията си, за което ще бъде глобен от Комисията за отбрана на потребителите.

На самия плаж не са открити нарушавания на наемателя - той е извършил всички наложителни действия по стопанисване на плажа. 


По мотив трите преместваеми противозаконни обекта Община Обзор би трябвало да предприеме дейности по премахването им, ако не бъдат узаконени. 


Министерството на туризма ще направи мониторинг и замерване на плажа по отношение на насипания спомагателен пясък. Ако се окаже, че има рандеман на пясък от плажа, с който е засипан парцелът, Министерството на туризма ще сформира акт за административно нарушаване на причинителя. Според българското законодателство няма частен плаж - линията е изключителна държавна благосъстоятелност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР