Министерството на туризма и Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството

...
Министерството на туризма и Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството
Коментари Харесай

България се представи пред журналисти, инфлуенсъри и туроператори във Виена

Министерството на туризма и Службата по търговско-икономически въпроси към Посолството на България във Виена проведоха показване на България пред публицисти, инфлуенсъри и туроператори в Австрия. Събитието се състоя в хотел „ Интерконтинентал " в австрийската столица и в него се включиха курорът „ Албена ", „ Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт " АД (концесионер на летищата във Варна и Бургас), веригата хотели MELIA в България, и туроператорите „ Темпора Травъл ЕООД ", „ Тандем Травел ООД " и „ Улпия Турс ООД ".

„ Инициативата на комерсиалната работа е доста добра и би трябвало да се направи и на други пазари ", разяснява пред TravelNews Даниела Стоева, шеф на „ Тандем Травел ". Тя изясни, че са показани всички форми на туризъм в България - летен, културен, винен, оперен, железопътен, планински, пешеходен, велотуризъм, СПА и балнеология, селски, фолклорен, фестивален, поземлен и други

Показахме, че България е безвредна дестинация и австрийците умерено могат да я посещават. Най-голям интерес провокираха културно-историческият и фестивалният туризъм, за които имаше доста запитвания и въпроси, акцентира Стоева. Според нея сега страната би трябвало да форсира рекламата и пиара на България точно към културния туризъм, тъй като той е най-засегнат от пандемията и от войната в Украйна. За задачата би трябвало да се провеждат визити на непознати публицисти, медии, инфлуенсъри в страната. Бизнесът също е подготвен да се включи в самодейността. „ Положението с културния туризъм е трагично. Постоянно валят анулации и пролетно-летния сезон за обиколните групи е напът да бъде провален. За есента също няма записвания, тъй като хората изчакват да видят какво ще се случи с войната ", изясни Даниела Стоева. Нейната компания „ Тандем Травел " е профилирана в посрещането на непознати туристи за културен, винен, оперен и железопътен туризъм.

Същото състояние очерта и Даниела Накова, шеф на „ Темпора Травъл ". „ С представянето във Виена искахме да помогнем, България да излезе от сянката на страха измежду немскоговорящите пазари. Представихме, че страната ни е безвредна за туристите макар войната в Украйна. Това потвърдиха пред аудиторията и австрийските туроператори, които идваха към този момент у нас ", сподели тя. Австрийците най-вече търсят визити в планините и измежду природата, която вълна е тръгнала по време на пандемията. По тази причина представихме и опциите в българските планини, изясни Накова. Отделно младите австрийци залагат на проведените самостоятелни пътувания. Те съставляват пакет, който се прави и извършва от туроператор, само че за двойки, фамилии или другари. Започват да заобикалят груповите екскурзии. За задачата търсят от ден на ден цифрови източници на информация. Според Накова България би трябвало да работи съществено в своето цифрово показване както на маршрутите, по този начин и на другите дестинации и забележителности.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР