Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще реализира проект

...
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще реализира проект
Коментари Харесай

Министър Лазаров: МТСП ще реализира проект за 26,7 млн. лв. за социалната и солидарна икономика

Министерството на труда и обществената политика (МТСП) ще осъществя план за 26,7 млн. лева, ориентиран към кооперациите, профилираните предприятия за хората с увреждания и останалите субекти на обществената и солидарна стопанска система.

Той ще се извършва по Механизма за възобновяване и резистентност от Плана за възобновяване на Европа. С даването на опция за развиване на тези предприятия даваме опция на хора с уязвимо обществено състояние и хора с увреждания да бъдат съответна част от живота на страната, да вземат участие в стопанската система и по този метод да имат самостоятелен живот “. Това заяви вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров при откриването на втория „ КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022 “.

Предвижда се модернизацията на минимум 100 предприятия. Сумата, планувана за всяко едно от тях е 90 хиляди лева за въвеждането на софтуерни, хардуерни, мрежови и пласмент решения. “Проектът ще даде опция посредством цифровата платформа за поощряване на онлайн търговията, която ще бъде построена, и посредством фокус-точките, които ще бъдат ситуирани в регионите за обмисляне, продукцията на всички организации на хората с увреждания и кооперативните съюзи да стане притежание на всички “, изясни заместник-министър Надя Клисурска. Очакванията са това да увеличи тяхната конкурентоспособност и пазарна интеграция, а оттова качеството на живот на уязвимите групи.

Инициативата „ КООП ФЕСТ БАНКЯ 2022 “ се организира в интервала 1 – 4 септември за основаване на удобна среда за изява на хората с увреждания и дейното им включване в публични начинания. Негови уредници са Националният съюз на трудово-производителните кооперации в България с финансовата поддръжка на Агенцията за хората с увреждания  и с партньорството на Столична община регион „ Банкя “. В шатрите, ситуирани в парк „ Ротонда ”, посетителите ще мога да закупят дрехи и сувенири, създадени от хора с увреждания.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР