Министерството на транспорта на САЩ заяви, че авиокомпанията не е

...
Министерството на транспорта на САЩ заяви, че авиокомпанията не е
Коментари Харесай

Правителството на САЩ глоби British Airways с 1,1 млн. долара

Министерството на превоза на Съединени американски щати съобщи, че самолетната компания не е предоставила " навременни обезщетения на пасажерите " за прекъснати или пренасочени полети до и от страната, съобщи Би Би Си.


Министерството заяви, че е получило повече от 1200 тъжби за самолетната компания.

BA отхвърли изказванията, заявявайки, че " от самото начало е работила законосъобразно ".

Според транспортния отдел от март до ноември 2020 година на уеб страницата на BA потребителите са били инструктирани да се свържат с превозвача по телефона, с цел да обсъдят опциите за възобновяване на средства, в това число за полети, които превозвачът е отменил или доста трансформирал.

Въпреки това, в продължение на няколко месеца през този интервал потребителите не са могли да се свържат с сътрудници за обслужване на клиенти, когато са се обаждали на превозвача. BA не е поддържал съответна функционалност на телефонните си линии за обслужване на клиенти, съобщи той.

" През този интервал не е имало и метод да се подаде искане за възобновяване на средства посредством уеб страницата на превозвача ", обявиха от отдела.

Той добави, че от март до ноември 2020 година подвеждаща информация на уеб страницата на BA е предиздвикала потребителите по нехайство да изискат ваучери за пътешестване вместо възобновяване на суми.

Той съобщи, че наред с 1200-те тъжби, получени от отдела, BA е получил още хиляди тъжби и претенции за възобновяване на суми непосредствено от потребителите.

Отделът съобщи, че пропуските са " предизвикали обилни провокации и забавяния на хиляди консуматори, които са получили нужните възобновявания ".

Департаментът добави, че санкцията е " мощен възпиращ фактор за бъдещи сходни противозаконни практики ". /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР