Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предупреди за разпространяване

...
Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) предупреди за разпространяване
Коментари Харесай

МРРБ предупреждава за фалшив имейл от името на министър Цеков

Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) предизвести за разпространение на злотворен имейл със subject (тема): „ RE: Информационно бюро “ от е-поща със следния имейл адрес: [email protected].

Става въпрос за подправен имейл от името на министър Андрей Цеков, оповестиха от ведомството.

За казуса министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков осведоми Министерския съвет, всички министерства и общини. Сигнал е подаден и до Държавната организация „ Национална сигурност “ и Главната дирекция „ Борба с проведената престъпност “ (ГДБОП).

Експертите по киберсигурност в Министерство на регионалното развитие предизвестяват да не се дава отговор имейл от този получател, отбелязва Българска национална телевизия. В началото на месеца от Министерския съвет оповестиха, че се популяризира манипулирано видео с лицето и гласа на премиера Николай Денков.

То наподобява като послание към нацията и цели да събере непозволено персонални данни на потребителите като причина за присъединяване в капиталова скица.  За да ускори чувството за меродавност, подправеното видео е показано като извадка от новинарска емисия, предизвестиха от кабинета и приканиха жителите по никакъв мотив да не дават персоналните си данни в обществените мрежи, както и да алармират на ГДБОП при подозрения за киберпрестъпления.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР