Министерството на регионалното развитие е установило четири нередности по проект

...
Министерството на регионалното развитие е установило четири нередности по проект
Коментари Харесай

Строителното министерство санкционира проект за комари в дунавските общини

Министерството на районното развиване е открило четири нередности по план за създаване на система за ръководство на риска от прекалено разспространение на инсекти. Заради това са наложени корекции на изпълнителя за общо 112 471 лева, заяви ведомството.

Проверката е открила незаконосъобразни методики за оценка, потребление на критерии за асортимент, които не са пропорционални на предмета на поръчката, както и липса на бистрота по време на оценката при извършените публични поръчки от Асоциацията на Дунавските общини.

Асоциацията е Водещ сътрудник по плана, който е финансиран по Програмата за трансгранично съдействие " ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България " 2014-2020 и се извършва взаимно с румънския сътрудник " Living Nature " Foundation, Calarasi. Общият бюджет по плана е 1 347 194 евро, от който бюджетът на българския сътрудник е 962 046 евро.

Финансови корекции са наложени на контракти на обща на обща стойност 1 286 032 лева Те са за извършени процедури за създаване на взаимна географска осведомителна система за надзор на популацията на инсекти.

Програмата за трансгранично съдействие " ИНТЕРРЕГ V-A Румъния – България " 2014-2020 се ръководи от Министерство на районното развиване, обществената администрация и европейски фонове на Румъния.

За нарушавания в плана за следене на комарите заяви в репортаж БиТиВи. Телевизията представен локалните управляващи, че става дума за план за регистрация на комарите в дунавските общини. Според медиата в началото планът би трябвало да коства 1 млн. лева, само че след това се оскъпил до 1.425 млн. лева Тази сума надвишава и посочената от Министерството на районното развиване. Самата система е на стойност 956 хиляди лева, само че към края са добавени 442 хиляди лева за изследвания, гласност, преводи и документи, и още близо 26 хиляди лева за съоръжение, пътни и нощувки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР