Министерството на правосъдието подписа днес споразумение в защита на социалните

...
Министерството на правосъдието подписа днес споразумение в защита на социалните
Коментари Харесай

Министерството на правосъдието подписа днес споразумение в защита на социалните права

Министерството на правораздаването подписа през днешния ден съглашение в отбрана на обществените права на чиновниците си със синдикалната секция на КТ „ Подкрепа “ към Синдиката на административните чиновници „ Подкрепа “, оповестиха от институцията.

Служителите би трябвало да се усещат предпазени и оценени, да срещат заслужено и обективно отношение, сподели служебният министър на правораздаването Крум Зарков при подписването. Той акцентира значимостта от обществената отбрана на обществените права на държавните чиновници и добави, че съглашението е рамка, а осъществяването зависи от хората.

Двустранният документ цели да подсигурява обществена сигурност, градивно партньорство, да предотврати спорове и да регламентира по-благоприятни условия за реализиране на служебните правни отношения на държавните чиновници в Министерството на правораздаването.

При подписването на съглашението участваха представителите на КТ „ Подкрепа “ в лицето на Ваня Григорова и Кремена Атанасова, а от страна на Министерството на правораздаването представител бе Цветанка Дишлийска.

„ Социалният разговор е „ задача допустима “ за Министерството на правораздаването, а съглашението е начало, което ще градим във времето “, разясниха от синдиката.

Българска телеграфна агенция напомня, че предходната година министерството стартира поетапното въвеждане на 12-часов график на работа на надзорно-охранителния състав на пандизите. Това докара до неодобрение от един от синдикатите, който провежда и митинг. От ведомството тогава оповестиха, че „ българското законодателство планува 24-часовата промяна да е изключение, а през годините това се е трансформирало в норма в бранша “.

От правосъдното министерство обявиха също, че е било обезпечено и разпределено в допълнение финансиране сред чиновниците в местата за отнемане от независимост, както и нарастване на средствата за храна. Решен е и въпросът за спомагателните хонорари за реализирани резултати в ГДИН и Главна дирекция „ Охрана “, както и е обновен оптимизация на дейностите в двете дирекции. Синдикатите бяха включени във всички процеси на публичните поръчки, показаха от министерството.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР