Министерството на правосъдието на Северна Македония публикува обява, в която

...
Министерството на правосъдието на Северна Македония публикува обява, в която
Коментари Харесай

Северна Македония започна да променя конституцията си

Министерството на правораздаването на Северна Македония разгласява публикация, в която специалисти могат да аплайват и да бъдат част от Комисията за използване на конституционни промени, заяви bTV. Според президента Пендаровски целият развой би трябвало да завърши преди лятото. За това прикани през вчерашния ден и хърватският министър председател, който беше на посещаване в Северна Македония.

Искане за включване на България в конституционните промени в Република Северна Македония не е получено, нито е обсъждано сред Буяр Османи и Николай Милков, оповестяват от министерството на външните работи в Скопие, на което се базира Българска телеграфна агенция.

Очаква се Народното събрание на страната да вземе решение по конституционните промени, суверенно и в сходство с дълготрайните ползи на жителите на Северна Македония и в този подтекст няма опция или политическа воля за включване на жители и институции от чужбина, в това число и от Република България. Такова искане нито е получено, нито е обсъждано сред министрите Османи и Милков, написа в известието.

Северна Македония остава ангажирана с продължаването на политическия разговор с България, в духа на добросъседството и Договора за другарство, добросъседство и съдействие, за което се надява новото българско държавно управление да бъде образувано допустимо най-скоро, се споделя още в известието.

В Брюксел Николай Милков съобщи: " Доколкото ни е известно, дискутират се разновидности на бъдещите текстове, които биха били смяна в конституцията (на Република Северна Македония). Бихме желали да бъдем част от този развой, с цел да може той да върви безпрепятствено. Бихме желали да се консултираме с тях по тези въпроси. В този смисъл разговарях през вчерашния ден малко с министър Буяр Османи, уповавам се те да откликнат ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР