Министерството на правосъдието на САЩ обяви днес, че на 36

...
Министерството на правосъдието на САЩ обяви днес, че на 36
Коментари Харесай

САЩ разбиха глобална мрежа за кражба на самоличности

Министерството на правораздаването на Съединени американски щати разгласи през днешния ден, че на 36 лица са предявени обвинявания за присъединяване в световна скица за кражба на самоличности по интернет, предизвикала вреди за над 530 милиона $ на консуматори, компании и финансови институции, съобщи Ройтерс.

Правоприлагащите органи в разнообразни страни са арестували 13 лица в Австралия, Англия, Италия, Косово, Съединени американски щати, Сърбия и Франция.

" Днешните обвинителни актове и арести бележат едно от най-големите инициативи за гонене на киберизмами, предприемано в миналото от министерството на правораздаването, сподели Джон Кронън, и.д. заместник-главен прокурор на Съединени американски щати.

Престъпната мрежа, оперираща като онлайн спорен конгрес под наслов " In Fraud We Trust " (Уповаваме се на измамата), е създала комплицирана скица за придобиване на социалноосигурителни номера, рождени дати и пароли за достъп на хора от целия свят.

Според обвинителния акт трупата е основана през 2010 година от Святослав Бондаренко, 34-годишен украинец. Той се бил обърнал към онлайн конгрес като " комфортно и безвредно " място, в което " да се съберат професионални хора, за които кардингът (придобиване на артикули и услуги посредством подправени или крадени кредитни карти) и хакерството са станали метод на живот ".

Украинецът основал подчиненост в организацията и надзиравал предложенията за реклами на уеб страница за крадени обекти. Той обаче забранявал да се продават или купуват устройства и други обекти, които са били благосъстоятелност на ограбени руснаци, твърди прокуратурата.

Освен способстването за продажби на крадена информация мрежата осигурявала доверителни сметки, посредством които клиентите изпирали добитото с цифрови валути като биткойни, Либърти резърв, Пърфект мъни и Уеб мъни.

Тази услуга се правила от Сергей Медведев, съосновател на уеб страницата " InFraud ".

Американското обвиняване споделя, че измежду рекламираните за продажба данни са били 795 000 пароли за достъп до банката HSBC, десетки пароли за ПейПал (PayPal), удостоверения за идентичност и номера на кредитни карти. Сайтът е бил употребен и за реклами за продажба на на злотворен програмен продукт.

Останалите обвинени, отвън 13-те арестувани, са още на независимост и следствието продължава, сподели на конференция Дейвид Рибицки, заместник-помощник на основния прокурор, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР