Министерството на правосъдието и Комисията по ценни книжа и борси

...
Министерството на правосъдието и Комисията по ценни книжа и борси
Коментари Харесай

Властите в САЩ проучват разходите за изграждане на стъклена къща за Мъск

Министерството на правораздаването и Комисията по скъпи бумаги и тържища на Съединени американски щати проверяват потреблението на средства от Tesla за скрито създаване на къща, за която се твърди, че е за Илон Мъск. Това оповестява The Wall Street Journal /WSJ/.

Според изданието прокуратурата на Южния окръг Ню Йорк е поискала информация за бюджетните разноски на Tesla за построяването на стъклена къща в Тексас и дали Мъск персонално се е облагодетелствал от този план. Комисията по скъпите бумаги и тържищата също стартира следствие по този въпрос. Според разпоредбите, открити от комисията, обществените компании са длъжни да разкриват информация за всевъзможни транзакции на стойност над 120 000 $, които носят материални изгоди на управлението на компанията. Както прецизира изданието, следствието е на ранен стадий и не е наложително Мъск да бъде упрекнат в непозволени дейности.

На 12 юли вестникът заяви за скришен проект с кодово име " Проект-42 ", който планува построяването на изцяло стъклена постройка. Мъск възнамерявал да живее в тази къща. Адвокатите и членовете на борда на шефовете на Tesla се заинтересуваха от плана, откакто научиха за многомилионна поръчка за стъклени панели. Те започнаха да изследват за какво е направена поръчката и какъв брой законно е да се употребяват средствата на компанията за персоналните потребности на Мъск.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР