Министерството на отбраната предлага максималната възраст за постъпване в армията

...
Министерството на отбраната предлага максималната възраст за постъпване в армията
Коментари Харесай

Да се увеличи максималната възраст за постъпване в армията, предлага МО


Министерството на защитата предлага оптималната възраст за постъпване в армията да се усили, както и пенсионирани военни да остават до три години на постовете си. Причината е неналичието на фрагменти в армията.

Предложенията за промени в Закона за въоръжените сили са оповестени за публично разискване.

В момента оптималната възраст за постъпване на военнослужещи е 28 години, а проектът на ведомството е тя да се усили до 40 години. Мотивите са, че в избрани военни формирования войнишкият, както и офицерският състав, са на сериозния най-малко заради непрекъснато намаляващия човешки запас вследствие на демографската рецесия, оповестява БНР.

Предприетите от 2015 година ограничения пък са били с лимитирани позитивни въздействия, а миналогодишната акция за набиране на хора посочила, че даже имало искащи над 28 години да постъпят в армията. В плана за промени се предлага пенсионирани военни да могат да работят на своята служба 3 години. Мотивът за това е, че за длъжността няма хора, а позициите са изключително значими за осъществяване на дилемите на въоръжените сили. Така ще бъдат спестени и средства за погашение на пенсиите, излиза наяве от претекстовете.

Министерството предлага и мандатност за престояване на служба за висшите офицери, с цел да не бъдат компрометирани и качествата на системата за командване и ръководство. Промените би трябвало да бъдат утвърдени от Министерски съвет и Народното събрание. Срокът за публичното разискване на предложенията е две седмици.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР