Основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне

...
Основният ремонт на Дунав мост при Русе трябва да започне
Коментари Харесай

При старт на основен ремонт на Дунав мост при Русе: Трафикът няма да спира

Основният ремонт на Дунав мост при Русе би трябвало да стартира колкото се може по-скоро, защото оборудването е в недобро положение и не трябва да се отсрочва повече . Сега е строителният сезон и работата би трябвало да стартира допустимо най-скоро без да се стопира трафикът. Организацията на бъдещите ремонтни действия на оборудването бяха разисквани на работна среща в Русе , проведена от регионалния шеф Драгомир Драганов. В нея участваха ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ /АПИ/ инж. Йордан Вълчев и инж. Венцислав Атанасов, член на УС на АПИ, кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-министърът на превоза и известията Димитър Недялков, началникът на кабинета на министъра на районното развиване и благоустройството Кирил Габеров, представители на Министерство на вътрешните работи от пътна и гранична полиция, на фирмата-изпълнител на ремонта и на строителния контрол и други

На срещата изпълнителят на обекта акцентира, че има подготвеност да стартира работата на обекта и ремонтните действия ще се правят без прекъсване на придвижването като трафикът ще се контролира със светофар. Ще се работи всекидневно по 10-12 часа дневно , през светлата част от денонощието. Габаритът и височината на оборудването не разрешава безвредна работа през нощта . Ако осъществяването на някои​ строителни действия обаче постанова цялостно прекъсване на трафика, то ограничаването ще се вкарва през нощта, с цел да не се затруднява пътуването. Работният развой ще се провежда и прави по този начин, че транспортните средства да минават в двете посоки в платното, в което не се извършват строителни работи. Безопасността на пътуващите и на строителите на обекта е най-важна и за всяка смяна в организацията на придвижване жителите ще бъдат уведомявани навреме , с цел да могат да възнамеряват пътуването си.

Председателят на УС на АПИ инж. Йордан Вълчев уточни, че се прави разбор на трафика, с цел да се вземе оптимално решение за началото на строителните работи и готовността те да стартират през юли.

Програмата на АПИ планува главен ремонт на Дунав мост . От въвеждането на оборудването в употреба – преди 70 години , до момента подобен не е осъществяван . Преди повече от 22 години е правено подсилване на фугите, а през 2011 година е сменена хидроизолацията и асфалтовата настилка. Техническият план за ремонт на оборудването планува цялостна замяна на асфалтовата настилка, на панелите, хидроизолация, нови ограничаващи системи, маркировка и други Изпълнител на главния ремонт на Дунав мост е ДЗЗД „ Дунав мост “. Стойността му е 44 877 228,68 лева с Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване на строителните работи по контракт е 730 дни. Строителният контрол ще реализира ДЗЗД „ Дунав мост-ПИИ-Строл “. Стойността на техния контракт е 848 400 лева с Данък добавена стойност и следва подписването му.

Същевременно от АПИ оповестиха, че е приключил аварийният ремонт на фуги на Дунав мост при Русе . Движението в сектора от оборудването е възобновено и се реализира без ограничавания. Фирмата-изпълнител работи оптимално мобилизирано, с цел да завърши плануваните действия в 20-метровия сектор колкото се може по-бързо и да не се затруднява пътуването.

Припомняме, че спешният ремонт на фуга на оборудването стартира преди към 10 дни и трябваше да приключи по график до 31 май . За осъществяването му беше лимитирано прекосяването в 20-метров сектор от моста. Дейностите се изпълняваха поетапно в двете ленти без да се стопира изцяло трафикът.

Димитър Главчев: Изпълняваме дилемите си като длъжностен кабинет, само че не губим сетивата си за потребностите на българските жители

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР