Министерството на отбраната на Украйна отрече руската информация за предполагаемото

...
Министерството на отбраната на Украйна отрече руската информация за предполагаемото
Коментари Харесай

Русия обяви, че Залужни е изчезнал, Украйна - това е дезинформация

Министерството на защитата на Украйна отхвърли съветската информация за хипотетичното " изгубване на главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни ", съобщи организация УНИАН.

Генералът е на мястото си и си прави работата, съобщи заместник-министърът на защитата в Киев Анна Маляр.

" Руснаците пуснаха осведомителна вълна за хипотетичното изгубване на нашия главнокомандващ Валерий Фьодорович Залужни. Главнокомандващият е на мястото си. Той си прави работата. Ние в този момент говорихме ", акцентира Маляр.

Според нея това е типична осведомителна акция на нашествениците, която има за цел да деморализира украинската войска.

" Тя е доста къса като резултат и дълготрайност - от няколко часа до едно денонощие. Защото информацията е лесна за инспекция ", изясни тя. Руснаците популяризират тази дезинформация тъкмо в този момент поради пика на напрежението в Бахмут, когато даже няколко деморализирани украински бойци ще облекчат обстановката за окупаторите. Поради това съгласно нея и руснаците непрекъснато афишират, че са „ завладяли “ Бахмут.

През последните няколко дни съветските нашественици неведнъж разпространяваха подправени вести за обстановката в Бахмут и за хипотетичната гибел на украински командири. Както по-рано заяви Маляр, става дума по-специално за командващия силите за защита Игор Танцюра, командващия Сухопътните войски Олександър Сирски и за главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР