Министерството на отбраната на САЩ сключи договор на стойност 430

...
Министерството на отбраната на САЩ сключи договор на стойност 430
Коментари Харесай

Пентагонът възложи поръчка за $430 млн. за още HIMARS

Министерството на защитата на Съединени американски щати подписа контракт на стойност 430 милиона $ с „ Локхийд Мартин “ за производството на спомагателни ракетни системи HIMARS. Много от тях Вашингтон изпраща на Украйна и тя сполучливо ги употребява против съветската експанзия.

Настоящата поръчка на Пентагона е за потребностите на американската войска и на интернационалните сътрудници, оповестиха от военното министерство в сайта си.

Това е първият нов контракт за произвеждане на HIMARS от април насам и първият, откогато системата беше предоставена на Украйна. Пентагонът не прецизира кои задгранични сътрудници ще получат новите системи. Очаква се договорът да изтече на 31 декември 2025 година

До момента Украйна е получила 20 HIMARS от Съединени американски щати, като през идващите няколко години ще бъдат доставени още 18. Те са част от американски пакет въоръжения на стойност 1 милиарда $. Украинската войска употребява системите за прецизни удари по съветски военни хранилища с муниции и направления за доставки надълбоко в окупираните от Русия територии. Ракетите на системата HIMARS, ръководени с GPS, които могат да поразяват цели на огромно разстояние с огромна точност, имат заслуга за обръщането на хода на войната.

На 5 ноември Политико съобщи, базирайки се на чиновник на Пентагона, че съветските сили не са съумели да унищожат нито една от предоставените от Съединени американски щати системи HIMARS.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР