Министерството на отбраната на САЩ планира да обучава украински войници

...
Министерството на отбраната на САЩ планира да обучава украински войници
Коментари Харесай

САЩ ще обучи украински войници на ПВО-системата Patriot на своя територия

Министерството на защитата на Съединени американски щати възнамерява да образова украински бойци за потребление на системата за противовъздушна защита Patriot, като ученията ще се организират на американска територия.

Това оповестява Washington Post, като цитира неизвестен източник от администрацията с " директна информация " за новата стратегия.

Обученията ще се организират във Форт Сил в Оклахома и може да стартират още този месец. Военната база е мястото, на което американските войски се образоват както за упостреба на Patriot, по този начин и за полева артилерийна подготовка.

Говорител на Пентагона удостоверява пред WP, че " се преглеждат разнообразни благоприятни условия, в това число вероятно образование тук в Съединени американски щати, зад граница, или композиция от двете благоприятни условия ".

Това се случва месец откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън утвърди изпращането на системите Patriot в Украйна за укрепване на защитата на Киев против ракетния обстрел на съветската войска.

Германия също възнамерява да изпрати установка Patriot в Украйна - в страната ще се организират и оубчения на стотици украински бойци, които ще бъдат готови да употребяват американско въоръжение, за което е нужна съгласуваност сред далекобойна артилерия, авиация и други типове оръжия.

Съединени американски щати изпраща и бронирани бойни машини Bradley, самоходни артилерийски машини и муниции за тях.

Целта е " да се промени динамичността " на бойното поле в интерес на Украйна. Одобреният в петък пакет с военни помощи е за над 3 милиарда $ и е най-големият трансфер от Съединени американски щати към Киев след нашествието на Русия.

До този миг Съединени американски щати са разрешили изпращането на въоръжения за 24.2 милиарда $.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР