Министерството на отбраната на Русия има сведения за подготвянето от

...
Министерството на отбраната на Русия има сведения за подготвянето от
Коментари Харесай

МО на Русия: Брифинг за подготвянето от САЩ и НАТО на провокация с обвиняване на РФ в използване на ядрено, химическо или биологично оръжие

Министерството на защитата на Русия има сведения за подготвянето от Съединените американски щати на провокации за обвиняване на съветските Въоръжени сили в потребление на химическо, биологично или тактическо нуклеарно оръжие. Този проект към този момент е създаден и е реакцията на триумфите на Русия в провеждането на специфичната военна интервенция.

Само през март-април тази година от управлението на западни страни постоянно са правени провокативни изказвания за опцията на потребление от Русия на оръжия за всеобщо поразяване (ОМП).

Така, съветникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан разяснява думите на президента Байдън, че Съединени американски щати “по подобаващ начин” ще реагират на допустимо потребление от нашата страна на ОМП. А американският непрекъснат представител към Организация на обединените нации Линда ТомасГрийнфийлд на 27 февруари съобщи за желанието на Русия да употребява всевъзможни принадлежности “под непознат флаг”, в това число химическото и биологичното оръжие за заплашване на украинското население и международната общност.

На този декор Държавният департамент на Съединени американски щати позитивно прегледа авансово утвърденото от заместник-държавния секретар по контрола над въоръженията и интернационалната сигурност Бони Дженкинс предаване на Украйна до 400 хиляди комплекти от средства за самостоятелна отбрана, 390 уреди за радиационна, химическа и биологическа отбрана и 15 разследващи машини “Страйкър”.

Обръщаме вашето внимание, че сходни планове към този момент нееднократно са били осъществени от Съединени американски щати за реализиране на политически цели. Най-яркият образец за осведомителна провокация е изявлението на Държавния секретар на Съединени американски щати Колин Пауъл на 5 февруари 2003 година Епруветката с “прах за пране” в ръцете му стана мотив за навлизане в Ирак и повода за гибелта на близо половин милион жители.

През 2017 година тиражираните от осведомителни организации фотоси на “белите каски”, на които хората с елементарни марлени превръзки вземат проби на мястото, където се допуска, че е употребен зарин, освен това хората наоколо нямат никакви средства за отбрана, са довели до ракетния удар по летището Шайрат в Сирия.

А през 2018 година снимането на режисура с сякаш отровените с хлор сирийски деца докара до заличаване на медицинския научно-изследователски център в Барза и Джамрай. И единствено свидетелските показания на доведените от Руската Федерация в Хага очевидци на тези събития отвориха очите на международната общност на протичащото се.

За тези провокации към момента никой не носи отговорност. Сега за обвинение на Руската Федерация се възнамерява да се употребяват три разновидността на сюжети. Първият е “постановъчен случай под непознат флаг”, най-вероятен.

Става дума за действително потребление на химическо или биологично оръжие с жертвите измежду популацията, или инсцениране на “диверсии” от страна на Русия в украинските обекти, които са били употребявани за създаване на съставни елементи на ОМП.

Този сюжет се възнамерява да се осъществя в химическите и биологичните обекти в Харков и Киев. Не изключваме и провокация на обектите на нуклеарната енергетика, преди всичко, в намиращата се под контрола на Руската Федерация Запорожка АЕЦ. Така, на 21 април на поста на войските на националната армия беше спряна и върната назад в град Запорожие колоната от 10 коли с рисков товар, която се движеше към атомната централа.

Освен това, управлението на Украйна съществено е разглеждало въпроса за нанасяне на удари по хранилището за радиоационни боклуци в бившето дружество “Приднестровски Химически завод” в обитаемото място Каменское в Днепропетровска област. Министерството на защитата има документ, който удостоверява сериозното положение на хранилищата и злоупотреби с потребление на парите от Евросъюза, отпуснати за обслужване на обекта.

Вторият е “Максимално прикрито използване на ОМП в дребни обеми” за угнетяване на волята и способността към опозиция в границите на решение на съответна оперативна задача.

Този сюжет се е разлеждал на предприятието “Азовстал”. Но заповедта на Върховния Главнокомандващ анулира щурма на предприятието, като осуети проектите на Пентагона за реализирането му.

Третият е минимум евентуален сюжет, “открито потребление на ОМП на бойно поле” при положение неспособността да се реализира триумф с стандартни типове въоръжения, най-скоро в зоната на бойните дейности.

Този сюжет се преглежда за Славянск и Краматорск, които са превърнати в градове-крепости.

Високата възможност на инсцениране на потребление на химическото оръжие се удостоверява с обстоятелството на снабдяване в Украйна на антидоти за отровни субстанции. Само през 2022 година по запитването на Министерството на здравеопазването на Украйна от Съединени американски щати са доставени над 220 хиляди ампули с антропин. Този факт свидетелства за целенасоченото приготовление на провокации с отровни субстанции тъкмо с нервно-паралитично деяние.

Държавният департамент на Съединени американски щати към този момент е определил реда на следствието и са назначени длъжностни лица, виновни за осъществяването му.

За химическите произшествия ще бъде прибавен атрибутивният механизъм на Организацията за възбраната на химическото оръжие, който разрешава да се фабрикуват нужни доказателства и да се назначат отговорните по свое убеждение, което към този момент нееднократно е било осъществено по време на следствията на химическите произшествия в Сирия.

Принципното значение ще има бързо събиране на доказателствената база на място (вземане на проби, разпитване на очевидци, документиране със фотоси и видео).

Механизмът на следствието на обстоятелства на допустимо потребление на биологичното оръжие ще бъде прибавен със глобата на Генералния Секретар на Организация на обединените нации, който дефинира състава на групата от специалисти, изхождайки от личните желания.

В региона на бойните дейности, в които представителите на страните на НАТО няма да бъдат позволени, се възнамерява да се притеглят представителите на Международния комитет на Червен Кръст, снабдени със средства за отбрана и индикация.

Инсценирането на потреблението на ОМП са с цел да се упрекна Русия в използването на неразрешените типове оръжия и по-късно да се осъществя по този начин наименуван “сирийски сценарий”, при който страната е подложена на икономическата и политическа изолираност, както и изпъждане от интернационалните организации, в това число от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Възможно е развиване на обстановката в посока на оказване на напън на лоялните и другарски за Руската Федерация страни, в това число Индия и Китай, за принуждаване на тях да вкарат наказания против нашата страна.

Бихме желали да напомним, че Руската Федерация напълно унищожи своя химически боеприпас на 27 септември 2017 година, което е доказано със документа на ОЗХО. На своя ред, Съединени американски щати, притежавайки най-силния финансов, стопански и механически капацитет, са единствената държава-членка на Конвенцията за възбраната на химическото оръжие, която до момента има забележителен боеприпас на бойни отровни субстанции.

Изявлението на шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс за допустимо използване от Русия на тактическото нуклеарно оръжие е неуместно. Предвид актуалното равнище на техническото съоръжение на интернационалната система за мониторинг за нуклеарни тествания не е допустимо да се скрие потребление на този тип оръжие. Ако това не схваща шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ, той е или непрофесионал, или е подведен.

Програмите за основаване на биологични оръжия в Съюз на съветските социалистически републики бяха изцяло прекъснати през 1972 година Заедно с това, броят на биологичните лаборатории на Съединени американски щати доста надвишава това, което имат други страни. Според данните на Министерство на външните работи на Китай, Вашингтон управлява 336 лаборатории в 30 страни, което провокира сериозна угриженост.

Обърнете внимание, че макар интернационалните си отговорности Съединени американски щати са запазили в националното законодателство нормите, допускащи опция на осъществяване на работи в региона на биологичното оръжие.

Ратифицирането на Женевския протокол от 1925 година от Съединените щати е съпроводено с редица ангажименти, една от тях позволява използване на химическото и токсинното оръжие в отговор на използването на тях въпреки това.

В сходство с Федералния закон на Съединени американски щати “За единство и сближение на Америка в битката против тероризма” се позволяват проучванията в региона на основаване на биологичното оръжие със глобата на американското държавно управление. Участниците на сходни проучвания не носят наказателна отговорност за създаване на такова оръжие.

С оглед на блокиране от Съединени американски щати на всевъзможни интернационалните начинания по верифициране на Конвенцията за възбраната на биологичното (токсинното) оръжие, се основават предпоставки за нарушение на интернационалните съглашения за неразпространение на биологичното оръжие.

Преди отбелязвахме, че Украйна изпрати питане до компаниятапроизводител за опцията на доставяне на безпилотни летателни апарати “Байрактар” с аерозолно съоръжение.

Предизвиква загрижеността фактът, че на 9 март на територия на Херсонска област разследващи подразделения на съветските войски откриха три безпилотни летателни апарата, снабдени с резервоари с размер 30 литра и съоръжение за разпространяване на субстанции.

Според наличните данни, през януари 2022 година Украйна посредством организациипосредници е придобила над 50 сходни устройства, които могат да бъдат употребявани за използване на биологични субстанции и токсични химикати.

На 21 април 2022 година на позицията на съветските войски от БПЛА беше хвърлен контейнер с ампули. Планирало се е, че при разрушаването им ще има химическа реакция, която ще провокира детонация и подпалване с обособяване на токсични субстанции, не влизащи в стандартни описи.

В лабораторията на 27 Научен център на Министерството на защитата на Русия, акредитирана към Организацията за възбраната на химическото оръжие, се организира химическият разбор на наличието на ампулите, резултатите на който ще бъдат изпратени в техническия секретариат на Организацията по открит ред.

Освен това, бихме желали да напомним, че през днешния ден Съединени американски щати са единствената страна в международната история, която е прилагала трите типа на ОМП.

Използваните нуклеарни бомби по време на Втората международна война в Хирошима и Нагасаки, използването на токсични химикати във Виетнам и Ирак - всички тези закононарушения остават без съответваща оценка от страна на профилните интернационалните институции.

Така, пробвайки да дискредитира специфичната военна интервенция на съветските войски, режимът в Киев при поддръжка на американската администрация е кадърен в близко време да осъществя сюжети, които ще доведат до гибелта на десетки хиляди жители на Украйна, ще провокират экологичната и филантропична злополука.

https://t.me/mod_russia/14666

https://fb.watch/czHxYJ8Af6/

...............

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР