Министерството на отбраната на Индонезия е поръчало първия десантно-щурмови от

...
Министерството на отбраната на Индонезия е поръчало първия десантно-щурмови от
Коментари Харесай

Индонезия строи десантно-щурмови катери

Министерството на защитата на Индонезия е поръчало първия десантно-щурмови от вида Х18, който се създава от 2011 година, заяви уеб сайтът " ФлотПром " като се базира на " Навал нюз ".

Първият пълномащабен макет на прототипа на катера е бил показан преди три години. Вариантът, която в този момент ще се строи, е облекчена версия на прототипа, ще има отдалечено управляем военен модул белгийско произвеждане, с 25-мм или 30-мм автоматизирано оръдие. Катерът ще може да транспортира до 60 морски пехотинци при екипаж от четирима души.

Катерът е от катамаранен вид, който е предназначен да обезпечи нужната резистентност, с цел да може гладко да се употребява оръдейната установка. Х18 разполага с два дизелови немски мотора на МАН с мощ от по 1200 к.с. и два водометни движителя. Х18 може да развива скорост до 40 възела и има обхват на деяние до 600 благи. При десант при ще се употребяват надуваеми лодки. Свободното място на кърмата разрешава да се разположи безпилотен уред или леки ракетни комплекси, прецизира " ФлотПром ".

Подобен вид катери е изключително подобаващ за Индонезия, която се състои от над 18 хиляди острови. Заплахите от пирати, терористи, контрабандисти са принудили индонезийските военни да изискат основаването на скоростна многоцелева платформа, която да извършва задания по наблюдаване, избавителни интервенции и огнева поддръжка на морски десанти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР