Министерството на отбраната (МО) отвори врати за посетители. До 14.00

...
Министерството на отбраната (МО) отвори врати за посетители. До 14.00
Коментари Харесай

Министерството на отбраната отваря врати за посетители днес

Министерството на защитата (МО) отвори порти за гости. До 14.00 ч. през днешния ден жителите могат да посетят министерството и да се срещнат с историята на постройката.

Полк. Петко Петков, шеф на отдел " Протокол " към МО, посрещна първите гости в 10:00 ч. 

Той означи, че интериорът във фоайето на първия етаж е достоверен още от 1885 година, когато приключва градежът на постройката.

Дизайнът също е забавен, има сложени два лъва от двете страни на стълбището. Любопитен факт е, че и килимите също са достоверни от основаването на постройката. За тях се поставят специфични грижи към този момент над 100 години. Автентичен е и интериорът в залата, където министърът на защитата и управлението на МО организират публични срещи.

Във витрините в залите са изложени разнообразни военни униформи като тържествен мундир на старши офицери от артилерията от 1876 година Могат да се видят и оценки, оръдия като българска офицерска сабя и други Също по този начин са показани и грамоти и други документи. В коридора на втория етаж има два бюст-паметника на Васил Левски и Христо Ботев. В днешния ден на отворените порти могат да се видят и биойни флагове.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР