Министерството на околната среда и водите не уважи искането на

...
Министерството на околната среда и водите не уважи искането на
Коментари Харесай

МОСВ отказа облекчен воден режим за Перник

Министерството на околната среда и водите не почете настояването на Перник за омекотен воден режим, заяви БНР.

Заради усложнената епидемиологична конюнктура и ковид, след писмо от кмета Станислав Владимиров, локалното ВиК изиска от ековедомството позволение за увеличение на потреблението през месец март, с цел да може градът и обитаемоте места, водоснабдявани от язовир " Студена " да имат вода денем, а режимът да бъде единствено нощем.

Искането към ековедомството беше вместо 804 000 куб. м. вода месечно на Перник да бъдат позволени 1.2 млн. куб. м вода. Това щеше да разреши популацията да има вода денем.

" Искането не беше задоволено ", съобщи шефът Борислав Иванов.

" Писмото към момента не е стигнало до нас. Не знам за какво първо е стигнало до общината, само че това което прочетох в интернет е, че действително не ни се позволява по-голямо водоползване, а дори в противен случай, когато пристигна водата от София, ще ни бъде понижено още водоподаването от язовира ", акцентира Иванов.

Жители на града обаче недоволстват, че в условия на международна пандемия и зараза от грип вътре в града, най-малкото, което може държавното управление да спомага е съществуването на вода. /БНР
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР