Министерството на образованието предложи график на допълнителните матури по желание.

...
Министерството на образованието предложи график на допълнителните матури по желание.
Коментари Харесай

Министерство на образованието пусна за обсъждане график за допълнителните матури

Министерството на образованието предложи график на спомагателните матури по избор. Държавните зрелостни изпити ще се проведат в интервала от 26 до 31 май, като през днешния ден за публично разискване е оповестен план на заповед с точните дати и начални часове.

Предложението на МОН е спомагателните матури по предметите отобщообразователната подготовка да стартират от 8:30 часа, а тези от профилираната - от 14:00 часа. Първите държавни зрелостни изпит по избор, които ще се проведат на 26 май, са по философия и география и стопанска система - общообразователна подготовка.

 Над 50 хиляди зрелостници ще се явят на наложителните матури тази година Над 50 хиляди зрелостници ще се явят на наложителните матури тази година

Следобед са британски език, биология и здравно обучение, френски език,философия и изобразително изкуство - профилирана подготовка.

Тази година са положат спомагателна матура са поискали над 2400 зрелостници. Най-много са избрали предметите математика, британски език, биология и здравно обучение.

Пълният график можете да видите в прикачения към обявата документ
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР