Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да

...
Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да
Коментари Харесай

Учители са против родителите да извиняват 15 дни отсъствия на децата си

Министерството на образованието и науката предлага учениците да могат да отсъстват от учебно заведение по фамилни аргументи до 15 дни в границите на една образователна година.

В момента родителите могат да извиняват отсъствията на децата си с записка до класния началник, само че единствено за 3 образователни дни и още 7 дни със специфичното позволение на шефа.

От Синдиката на учителите към КНСБ показват противоречие по отношение на новите оферти на МОН, съобщи Българска национална телевизия.

Целта на новото предложение е да се облекчат фамилиите и да се понижи административната тежест на шефа на образователното заведение.

Така всеки родител независимо ще може да извинява отсъствията на своето дете от учебно заведение - при положение на неотложни пътувания или при лека простуда.

    " Това е неверно решение, тъй като в случай че желаеме да приказваме за качество на образователния развой и за реализиране на резултати би трябвало да създадем тъй че децата да бъдат повече време в учебно заведение. Много пъти се е случвало възпитаник самичък да напише извинителната си записка без знанието на неговите родители ", съобщи в " Денят стартира " Константин Янков, ръководител на Синдиката на българските учители към КНСБ-Бургас.

Очаква се измененията да влязат в действие още през тази образователна година.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР