Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три общински

...
Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три общински
Коментари Харесай

МОН финансира спортната база в габровски училища

Министерството на образованието и науката (МОН) ще финансира три общински образователни заведения от Габрово по Програмата за създаване и главен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони в държавните и общинските учебни заведения за интервала 2024 - 2027 година

Основно учебно заведение „ Неофит Рилски " ще получи 1 412 700 лв., с цел да построи физкултурен салон с стадиони за баскетбол и волейбол и съответното спортно съоръжение. Досега часовете по физическо се организираха в залата за културни прояви. Средно учебно заведение „ Отец Паисий " ще бъде субсидирано с 99 827 лв. за ремонт на съществуваща спортна площадка за упражняване на минифутбол. Предвидено е игрище с размери 20х40 метра, асфалтиране и разчертаване на терена. С 96 229 лв. ще бъде подкрепено и Средно учебно заведение „ Райчо Каролев ". Средствата ще се употребяват за ремонт на спортна площадка, която сплотява две стадиони - за футбол и за волейбол.

През миналата образователна година общо 1 370 възпитаници са посещавали трите просветителни заведения. Реализацията на плановете ще докара до по-пълноценно потребление на базите както за осъществяване на постоянните часове, по този начин и за действия отвън образователния проект.

По програмата на МОН са утвърдени и плановете на две междинни учебни заведения на държавна прехрана. Професионалната техническа гимназия „ Д-р Никола Василиади " ще получи 1 500 000 лв. и ще влага в допълнение 35 000 лв. за създаване на нов физкултурен салон. Професионалната гимназия по туризъм „ Пенчо Семов " ще направи главен ремонт на физкултурния си салон с безплатна финансова помощ от 599 900 лв.. Целта е да се осъвремени учебната база, да се увеличи качеството на просветителния развой и да се насърчат заниманията със спорт. Дейностите във всички обекти би трябвало да бъдат изпълнени до края на 2027 година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР