Министерството на младежта и спорта започва проверка на изпълнението на

...
Министерството на младежта и спорта започва проверка на изпълнението на
Коментари Харесай

ММС започва проверка на изпълнението на програмата за развитие на българската борба

Министерството на младежта и спорта стартира инспекция на осъществяването на програмата за развиване на Българската федерация по битка. Проверката е по разпореждане на министър Красен Кралев и ще откри извършват ли се заложените в плана за финансово подкрепяне на БФБ действия.

Според плана на федерацията, който беше формиран след серия от срещи с министър Кралев, системата на подготовка на състезателите би трябвало да бъде напълно изменена. В основата на промяната е основаването на районни центрове, отборна лига за кадети и провеждането на регулярни шампионати.

 Нови безредици в битката, върнаха партера при класиците
Нови безредици в битката, върнаха партера при класиците

Борците, които не са задоволително дейни, ще бъдат дисквалифицирани

" Борбата е най-успешният български спорт в исторически проект и по тази причина взехме решение да го подкрепим и да му помогнем да върне позициите си на водеща международна мощ. Замисълът на препоръчаната от федерацията промяна е добър и може да докара до съответни резултати, само че единствено, в случай че се извършва съзнателно.

На Европейското състезание нашите състезатели завоюваха 6 медала, само че за жалост резултатите от Световния шампионат в Париж не дават отговор на упованията ни и ние сме длъжни да проверим дали обществените средства, които получава БФБ се изразходват вярно и по предопределение. Факт е, че тази стратегия бе създадена от екипа на Валентин Йорданов, само че в този момент федерацията е с ново управление и ние желаеме да сме сигурни, че концепциите, които бяха препоръчани се извършват. Ако се окаже, че има позволени пропуски, средствата ще бъдат доста редуцирани ", съобщи министър Кралев.

По време на първия мандат на Красен Кралев българската битка беше подкрепена и като се отпуснаха средства за създаване на зала в Сливен и за ремонт на залата в Русе. В първия мандат на ГЕРБ пък бе напълно реновиран центърът за битка в Дианабад.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР