Министерството на Младежта и Спорта, заедно с Българския Спортен Тотализатор,

...
Министерството на Младежта и Спорта, заедно с Българския Спортен Тотализатор,
Коментари Харесай

В Нощта на шампионите“ общо 28 българи ще получат отличия за своите постижения в сферата на спорта

Министерството на Младежта и Спорта, дружно с Българския Спортен Тотализатор, ще наградят за поредна година персони, съдействали за развиването на спорта в България на церемонията " Нощта на първенците ".

За 6-та поредна година, 28 българи ще бъдат наградени за своите спортни достижения по време на тазгодишното издание на церемонията " Нощта на първенците ".

Организатори на събитието са Министерството на младежта и спорта, взаимно с Българския състезателен тотализатор.

Церемонията ще се състои тази неделя, 24.01. от 17:00 ч., а всеки ще може да стане очевидец по Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3 в действително време.

Спортният тотализатор ще обезпечи на спечелилите парична премия в размер на 185 000 лева, с цел да възнагради напъните им през миналата 2020 година Тя ще бъде разпределена сред излъчените печеливши спортисти в шест разнообразни категории:

• Спортист № 1 на България

• Треньор № 1 на България

• Спортист с увреждания № 1 на България

• Млад състезател до 23 години № 1 на България

• Млад състезател до 18 години № 1 на България

• Млад състезател до 16 години № 1 на България
 Томас Бах: Вярвам, че Игрите в Токио ще стартират на 23 юли
Томас Бах: Вярвам, че Игрите в Токио ще стартират на 23 юли

" Нямам причина да имам вяра в нещо друго "

Освен номинираните спортисти и треньори, на награждаването ще участват и бележити персони, съдействали доста за развиването на спорта в България. Те имат достойнството да получат най-високото отличие в тази област - " Венец на спечелилия ", което ще бъде връчено персонално от министъра на младежта и спорта Красен Кралев.

" Венец на спечелилия " ще бъде връчен на 12 персони, съдействали за прославянето на българския спорт. Сред тях са освен именити спортисти, само че и треньори, ръководители на спортни организации и публицисти. Орденът е считан за една от най-престижните награди в областта на спорта. Носители на тазгодишната премия са имена като Ивайло Маринов и Петър Лесов, Олимпийските първенци Ваня Гешева (кану-каяк), Асен Златев (вдигане на тежести), Йордан Биков (вдигане на тежести), Светла Оцетова (гребане) и Здравка Йорданова (гребане), единственият българин, играл в Националната баскетболна асоциация, Георги Глушков, международната шампионка по художествена гимнастика Бианка Панова, двукратният международен и европейски първенец по битка Живко Вангелов и други.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР