Министерството на младежта и спорта ще финансира проект за ремонт

...
Министерството на младежта и спорта ще финансира проект за ремонт
Коментари Харесай

Министър Кралев: ММС ще финансира проект за ремонт на водна спортна база Бриз във Варна

Министерството на младежта и спорта ще финансира план за ремонт на хангарите, съблекалните, баните и санитарните възли на водна спортна база " Бриз " във Варна. Това разгласи министър Красен Кралев, който с кмета Иван Портних и регионалния шеф Стоян Пасев откри 38-ото издание на интернационалната регата " Бриз ". Стойността на плана е 160 202,14 лева с Данък добавена стойност.

" Водихме повече от шест месеца диалози с ръководителите на клуб " Черно море Бриз ", който ръководи и стопанисва тази база. Уважихме тяхното предпочитание за реорганизация, тъй като има доста деца, които упражняват тук и употребяват оборудванията ", разяснява министър Кралев.

Международната регата " Бриз " се провежда от състезателен клуб " Черно море Бриз " с поддръжката на община Варна. Това е първата за сезона конкуренция в детските и олимпийските класове във ветроходството у нас и ще продължи до 8 април във Варненското езеро. Участват 15 клуба от България, Румъния и Украйна. Регатата включва 12 гонки в класовете " Оптимист ", " Кадет ", " Лазер 4.7 ", " Лазер Радиал ", " Лазер Стандарт ", " Фин " и " 470 ".

Министър Кралев заяви още, че се навлиза във финалната фаза на реконструирането на зала " Владислав ", на която ММС от три години прави поетапен ремонт. В рамките на два месеца би трябвало да бъде положена чисто нова настилка, а ССК " Черно море " има ангажимент да освежи фасадата и да украси залата с пана на най-известните варненски спортисти. След ремонта там ще могат да се организират надпревари по разнообразни спортове - футзал, тенис, баскетбол, волейбол и други

" В рамките на идващите два месеца се чака да приключи и реконструкцията на спортното учебно заведение " Георги Бенковски ". Тя тече на цялостни обороти, като за нея бяха отделени над два милиона лв. ", съобщи още министър Кралев.

Той осведоми, че се водят предварителни диалози за построяването на съвременен боксов салон в Двореца на културата и спорта с повърхност над 600 квадратни метра.

" Боксът, битката, художествената гимнастика и таекуондото имат най-успешно работещите федерации в България. Варна има голям капацитет в бокса и би трябвало да създадем нещо в този спорт. Очаквам в идващите години градът да даде своя принос за продължаващото развиване на българския бокс ", сподели Кралев.

Новата боксова зала ще може да се употребява от разнообразни клубове и ще бъде задоволително огромна, с цел да поеме всички боксьори във Варна.

Министърът заяви още, че през сегашния месец Морската столица ще посрещне две извънредно значими събития за битката с корупцията в спорта, честността и уреждането на спортни срещи, свързани с председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.

От 23 до 24 април във Варна ще се организира първа среща на Експертна група " Почтеност " към Европейската комисия, която е основана по приоритет 1 " Почтеност в спорта ", част от новия " Работен проект за Спорт 2017-2020 ", утвърден от Съвета на Министрите, виновни за спорт. В Експертната група се включват представители на държавните управления на всички страни членки, както и представители на интернационалните институции, работещи в областта на честността в спорта - Интерпол, Европол, Организация на обединените нации, Спортрадар.

От 24 до 25 април в осъществяване на план по стратегия " Еразъм + ", Министерството на младежта и спорта провежда във Варна среща на заинтригуваните държави-членки на Европейски Съюз на тематика: " Съвместно образование за основаване и развиване на Национална платформа за битка с манипулирането на спортни надпревари ". Част от участниците в Експертна група " Почтеност " към Европейска комисия ще участват и на събитието на ММС. Лектори в срещата, проведена от ММС, ще бъдат представители на интернационалните институции, борещи се с корупцията в спорта, като Интерпол, Европол и Организация на обединените нации, както и организацията Спортрадар - международен водач в анализирането и лансирането на спортни данни и цифрово наличие. Наскоро БФС подписа контракт за съдействие със Спортрадар. От българска страна ще вземат участие представители на Министерство на вътрешните работи, Министерство на правораздаването, Комисия по хазарта, Прокуратурата, БОК и БФС.

Целта на събитието е да способства за по-лесното и по-бързо основаване на Национална платформа от всяка заинтригувана страна-членка, в това число Българска национална платформа, която да се бори против корупцията в спорта.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР