Министерството на икономиката на Тайван обяви удължаването на ограниченията върху

...
Министерството на икономиката на Тайван обяви удължаването на ограниченията върху
Коментари Харесай

Тайван ще наложи допълнителни ограничения върху износа за Русия

Министерството на стопанската система на Тайван разгласи удължаването на рестриктивните мерки върху износа на високотехнологични артикули за Русия, както и за Беларус. Това заяви РИА Новости, базирайки се на изказване на министерството. Промените влязоха в действие при започване на януари.

Министерството добави 52 продукта в новия лист, най-вече свързани с " материали, употребявани в нуклеарната енергетика ", разнообразни артикули и материали, химикали и артикули за машиностроителната индустрия. Тайванските управляващи настояват, че това са високотехнологични артикули, които могат да се употребяват за военни цели.
-->
Министерството прецизира, че рестриктивните мерки за експорт са наложени от Съединени американски щати, Европейския съюз, Япония и Обединеното кралство, както и от други " съдружници със сходно мислене ", а Тайван привежда регулаторната си рамка в сходство с решенията на " демократичните съдружници ". Преди да направи промените, в края на 2022 година министерството се съветва с промишлените асоциации и производителите на острова, с цел да обмени отзиви по отношение на удължаването на рестриктивните мерки. Властите оповестяват, че са помогнали на предприятията, които имат бизнес с Русия и Беларус, да диверсифицират доставките си и са призовали за съблюдаване на глобите, както и за " надлежна инспекция " при реализиране на бизнес с нашите страни.

Бюрото за външна търговия (BOFT) акцентира, че износът на високотехнологични артикули ще предстои на строго лицензиране в сходство с оповестените описи. При вземането на решения по заявки за експорт BOFT ще вземе поради дали експортьорите към този момент са получили заплащания преди оповестяването на разширението на рестриктивните мерки за експорт и дали изнасяните артикули ще бъдат доставени на крайни консуматори, участващи в разпространяването на оръжия за всеобщо заличаване.

Според РИА Новости Министерството на външните работи на Тайван е оповестило, че се причислява към антируските наказания още през февруари 2022 година, като е забранило по-специално износа на литографско съоръжение и е лимитирало извънредно доста листата с полупроводници, налични за експорт. Известно е, че съветските клиенти към момента не могат да получат създадените в страната процесори, които към този момент са платени и създадени.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР