Министерството на икономиката и Националната агенция по приходите ще обявят

...
Министерството на икономиката и Националната агенция по приходите ще обявят
Коментари Харесай

Борисов очаква със 156 млн. лв. да финансират микро, малки и средни предприятия

Министерството на стопанската система и Националната организация по приходите ще разгласят процедура за асортимент на планове , по които ще могат да аплайват компаниите, наранени от краткотрайните противоепидемични ограничения. Това взеха решение на постоянното държавно съвещание министрите от кабинета " Борисов-3 ".

" Със 156 000 000 лв. от Оперативна стратегия " Иновации и конкурентоспособност " ще можем да финансираме ограничения за микро, дребни и междинни предприятия ", сподели министър председателят Бойко Борисов, представен от държавния пресцентър.

" Министърът на финансите, дружно с сътрудниците от Национална агенция за приходите и Народното събрание, направиха голяма работа, с цел да можем от приходна организация да я превърнем в разплащателна, тъй че по-най-бързия метод парите да стигат до бенефициентите ", сподели Бойко Борисов.

По думите на икономическия министърът Лъчезар Борисов процедурата е поддръжка на предприятия, прекратили или лимитирали активността си вследствие на заповедите на министъра на опазването на здравето по отношение на противоепидемичните ограничения.

" Приемането на документи за кандидатстване, обработката и изпращането на помощта се планува да се прави от Национална агенция за приходите напълно по електронен път . Заложени са извънредно къси периоди за подаване на планови оферти - две седмици и за даване и погашение - една седмица ", посочи министърът.
 Хотелиери и ресторантьори чакат всеобщи банкрути при удължение на ограниченията
Хотелиери и ресторантьори чакат всеобщи банкрути при удължение на ограниченията

Настояват за скица за обезщетения

С държавно решение се дават 5 млн. лв. на община Девня. Парите ще са за реорганизация и създаване на детайли от общинската пътна инфраструктура в общината . " Изграждането на инфраструктурата ще от голяма важност за бъдещото развиване на района посредством строителството и ще се употребява от всички вложители в района. А също ще способства и за елементарен достъп до пристанище " Варна-запад " , сподели Лъчезар Борисов.

Инфраструктурата се построява по отношение на осъществяването на сертифицирания по Закона за поощряване на вложенията план " Инсталация за произвеждане, пакетиране и предпазване на сода бикарбонат " на " Солвей Соди " АД. Инвестицията на компанията е в размер на 60 000 000 лв. , твърдят от държавния пресцентър.
 Непредвидимост на ограниченията в страховити размери вижда Даниел Вълчев
Непредвидимост на ограниченията в страховити размери вижда Даниел Вълчев

Правителството показвало тотална липса на рационални цели
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР