Министерството на финансите съобщи в сряда, че е добавило ,

...
Министерството на финансите съобщи в сряда, че е добавило ,
Коментари Харесай

Черният списък нарасна с още 34 фирми на Божков и Пеевски

Министерството на финансите заяви в сряда, че е добавило, свързани със глобените от държавното управление на Съединени американски щати по закона " Магнитски " предприемачи Васил Божков и Делян Пеевски.

Това са " всички физически лица и юридически лица, притежавани, следени или ръководени през последните пет години от лицата, включени в листата на OFAC (Службата на Съединени американски щати за надзор на задграничните активи) ".

Миналия петък служебното държавно управление реши да сътвори работна група за предприемане на дейности в отговор на наложените преди седмица финансови наказания от Съединени американски щати на трима българи поради " сериозна корупция ". Тогава бе оповестено, че групата ще изготви и с компаниите и лицата, които поради тримата глобени от Съединени американски щати също стават нежелани за бизнес от страната.

В събота бе оповестен, който включваше 64 компании и изцяло дублира американския лист. Близо 90% от тези компании са на Васил Божков и неговите сътрудници. Причината е, че Божков има забележителен брой компании, в които е формален притежател, съгласно Търговския указател. Много от тях са в областта на хазарта и действително не действат, тъй като лицензите им са отнети. Божков е притеглен като обвинен за минимум 18 закононарушения.

За разлика от него, във връзка с Делян Пеевски към този момент няма заведено обществено оповестено досъдебно произвеждане, а неговият бизнес не е на ярко, заради което има огромен риск разнообразни държавни или частни институции, в това число банки, да търпят наказания, в случай че пропуснат да открият съгласуваност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР