Министерството на финансите на САЩ предприе тази стъпка заради руската

...
Министерството на финансите на САЩ предприе тази стъпка заради руската
Коментари Харесай

САЩ разшириха списъка на санкциите срещу Русия

Министерството на финансите на Съединени американски щати предприе тази стъпка поради съветската интервенция в Украйна и анексирането на Крим през 2014 година, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, представени и от Българска телеграфна агенция.

Някои от новите финансови наказателни ограничения са свързани с четири турбини за произвеждане на електрическа енергия, създадени от немската компания "Сименс ", и съгласно Запада нелегално изпратени от съветските управляващи в анексирания от тях Крим, съобщи Франс прес.

Сред добавените към листата е заместник-министърът на енергетиката на Русия Андрей Черезов, шефът на инженериговата компания "Технопромескспорт " Сергей Топор-Гилка, както и няколко дъщерни компании на петролната компания "Сургутнефтгаз ".

Черезов към този момент е обект на наказания на Европейски Съюз за присъединяване му в прехвърлянето предходната година на турбините в Крим.

Единайсет от глобените физически лица са украинци - проруски сепаратисти, които заемат високи длъжности в отделилите на Донецка и Луганска национални републики.

В "черния лист " на Съединени американски щати са включени и няколко компании, които работят по инфраструктурни планове на Кримския полуостров.

Обявяването на новите наказания съответствува със състоялата се среща в Давос сред държавния секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън и президента на Украйна Петро Порошенко.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР