Министерството на финансите на САЩ отстранява възможността за погасяване на

...
Министерството на финансите на САЩ отстранява възможността за погасяване на
Коментари Харесай

Министерството на финансите на САЩ премахва възможността за погасяване на руските външни задължения след 25 май

Министерството на финансите на Съединени американски щати отстранява опцията за погасяване на съветските външни отговорности след 25 май.
При това документът се назовава оптимално надменно: “Положението за глобите във връзка с нездравословната задгранична активност на Русия ”. Потресаващо.
Едновременно с това Министерството на финансите на Русия се пробва като опарено да отмъкне почтено заработените пари от пастта на изнаглялите задгранични вложители и функционери.

Позицията на Министерството на финансите на Русия не е напълно ясно. То постанова своите дългови отговорности, принуждавайки вложителите да одобряват платежи по отговорностите си в изискванията на тотална война и всичките ограничавания, които Русия получи.

В подтекста на актуалната обстановка такава позиция е цялостен парадокс. Блокираха всичките задгранични активи на страната, цинично я унижават на интернационалната сцена, само че не - опитваме се да се вършим на положителни момчета.

Формално всички върви към първия банкрут от 1917 година насам, тъй като даже през 1998 година Русия си плащаше външните отговорности. Но в този момент няма да има никакви промени, даже при реализиране на пресечен банкрут.

Допълнителните наказания, кредитните рейтинги, закриването на финансовите пазари, заканите “че повече и един $ няма да бъде изпратен в Русия”, с какво ли още могат да ни заплашат? Да вървят по дяволите! Ще ни експроприират външните активи? Ще ги връщат ли? Вече можем да кажем, че не. Не може да се забрани това, което го няма по начало.

Ситуацията е такава, че нас към този момент не може да ни уплашат с нищо, няма повече лостове за въздействие върху Русия. Направиха всичко, което можеха.

Не разбирам Министерството на финансите на Русия? Пред кого и за какво те желаят да се потвърждават? Какви игри играят със “западните партньори”? Най-логичната позиция би била “Освободете активите, тогава и ще си приказваме за дълговете”. Но не, оферират рубли, пазарят се и си суетят, с цел да заплатят. Защо?

Русия има 37,3 милиарда $ външни отговорности в облигационни заеми, половината от които при нерезиденти. През 2022 година погасяването ще бъде за 817 милиона $, през 2023 година 3,35 милиарда, а през 2024 година 353 милиона.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР