Министерството на енергетиката и Комитетът на финансовия механизъм подписаха в

...
Министерството на енергетиката и Комитетът на финансовия механизъм подписаха в
Коментари Харесай

МЕ подписа споразумение на стойност 32 млн. евро за енергийна ефективност


Министерството на енергетиката и Комитетът на финансовия механизъм подписаха в Бургас съглашение за 32 млн. евро. Средствата са обезпечени от три страни-донори - Норвегия, Исландия и Лихтенщайн и ще са ориентирани за енергийна успеваемост на жилищни и административни здания, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Това е втори програмен интервал по програмата "Възобновяема сила, енергийна успеваемост, енергийна сигурност" като спрямо предходния (2009-2014) средствата са увеличени двойно. „ За нас е предизвикателство да реализираме по-добри индикатори при осъществяването на програмата през новия й програмен интервал “, означи зам.-министърът на енергетиката Жечо Станков по време на подписването на програмното съглашение.

По програмата ще се одобряват планови оферти за дейно потребление на хидроенергийния капацитет в общините; създаване на отоплителни мрежи от геотермалната енергия; създаване и ремонт на общинска инфраструктура; възстановяване на енергийната успеваемост в сгради; образования по енергиен мениджмънт.

БГНЕС напомня, че потреблението на геотермалната сила в бита и биомасата от боклуци е измежду заложените предпочитани цеи за Министерството на енергетиката през идващите години.До края на предходната година със средствата на държавите-донори са завършени 59 плана в 32 общини. По програмата за енергийна ефиективност са кандидатствали, държавни институции, детски градини, лечебни заведения и училища/ БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР