Министерство на отбраната не е съгласувало визита в САЩ във

...
Министерство на отбраната не е съгласувало визита в САЩ във
Коментари Харесай

Румен Радев недоволен от визита в САЩ за нов боен самолет

Министерство на защитата не е съгласувало аудиенция в Съединени американски щати по отношение на приемане на оферта за придобиване на военен аероплан с президентството.

Това стана ясно от коментар пред публицисти на президента Румен Радев. За визитата на делегацията, което следва, заяви зам.-министърът на защитата Запрянов, който дружно с президента участва на честването на 70-ата годишнина от основаването на Българската военнотранспортна авиация и празника на 16-та транспортна авиационна група през днешния ден в регион на авиобаза " Враждебна ".

Държавният глава изрази недоволството си от неналичието на координация, а и от метода на работа, който се постанова по този метод при избора ни на нов военен аероплан.

Радев уточни, че би трябвало да се вършат всевъзможни срещи и визити и това е добре, с цел да има повече информация в съответните страни, само че добави, че сега, в който се изпрати искане за даване на предложения до неговото приемане, се стопират всевъзможни срещи, визити и сделки. По думите на Румен Радев, единствената опция за среща е тази, на която всички участници дружно получават уточнения и получават идентичен по размер и наличие отговор.

" Ако желаеме да бъдем такава страна, в която да има равнопоставеност, конкурентност, обективност, би трябвало да се придържаме към тези наложени международни практики ", безапелационен бе президентът.

Държавният глава разяснява и последните произшествия с падналия край Шумен аероплан и спирането на електропроводните жици от хеликоптера " Кугър " в гр. Стамболийски. По думите на Румен Радев техниката на военновъздушните сили крие от ден на ден опасности, заради неналичието на задоволително летателни часове и непълен запас за подготовка, които водят до такива катастрофи.

Президентът Радев прикани към по-голяма съгласуемост, с която да изпълняваме дилемите за развиването на военновъздушната техника, като вземем образец най-много от нашите съседи. " Трябва да се водят всевъзможни полемики и визити в другите страни, с цел да можем да се научим да развиваме и нашата авиационна техника по най-хубавия метод ", моли той.

Румен Радев разяснява и въпросите с банкрутиралото кипърско застрахователно сдружение " Олимпик ", както и срутва в Търговския указател (ТР). По думите му въпросът има надалеч по-дълбоко измерение и се корени до неналичието на бистрота и отчетност, без които няма по какъв начин да имаме триумф. " Тук става въпрос за абдикация от отговорност и рецесия в доверието и страната ", означи президентът Радев.

Той добави и че неналичието на контрол и ефикасни ограничения за ръководство се виждат в миг, в който българското държавно управление е поело писмен ангажимент за подготовка за банкет на страната във валутни механизми или ефикасни ограничения за ръководството на страната.

Държавният глава уточни, че в това време се усилва капиталът на Държавната консолидационна компания с 500 млн. лв. за ремонт на язовири по безусловно непрогледен метод.
" В тази обстановка по какъв начин да желаеме да има доверие в институциите вътре, по какъв начин да желаеме да има доверие и извън? Неслучайно се измислят всевъзможни нови критерии и механизми за непрестанен надзор и инспекция на България - и за Шенген, и за Еврозоната ", разяснява Румен Радев. " Трябва да се работи за доверие. Това значи доста ", акцентира още президентът.

" Как да желаеме да имаме доверие в институциите при по този начин създалата се обстановка ", запита той. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР